İstanbul’daki Sabancı Center’da 9 Ocak 1996’da gerçekleştirilen Sabancı suikastının üç failinden biri olan firari İsmail Akkol dün Aydın’ın Söke ilçesinde yakalandı. Otogarda canlı bomba düzenekleri, RPG-7 roketatar, üç el bombası ve fişeklerle yakalanan İsmail Akkol ve DHKP-C’li Fadik adıyaman’ın Ankara’da eylem yapmayı planladıkları belirtildi.
 
Alınan bilgilere göre, Söke Otogarı’nda dün sabah 10.50 otobüse binen biri kadın iki kişinin durumundan şüphelenen polis kimlik sordu. Zanlıların üzerinden Hatice Çalışkan ve Zeynel Abidin Gümüş adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Yapılan araştırmada kimliklerin sahte olduğunun anlaşılması üzerine gözaltına alınan iki zanlı direnerek slogan attı. 
 
İki zanlının Söke Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorguları ve araştırmalarda erkek olan bir süre önce Yunanistan’dan Türkiye’ye sızdığı belirtilen Sabancı suikastı sanığı 20 yıldır yakalanamayan İsmail Akkol olduğu, kadın teröristin de daha önce Ak Parti binasına molotof attığı iddia edilen Fadik Adıyaman olduğu anlaşıldı. 
 
Didim’den geldiler 

Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü düzenlediği basın toplantısında iki kişiden birinin Akkol, diğerinin de Adıyaman olduğunu söyledi. Böğürcü, kimliklerin parmak izi karşılaştırmasının ardından kesinleşeceğini belirtti.
 

Gözaltına alınan şüphelilerin Yunan adalarından yasadışı yollardan Didim’e geçtiği, buradan Söke’ye gelip büyük bir şehre  gitmek üzere bilet almak istedikleri, oradan da Ankara’ya gelerek eylem yapmayı planladıkları belirtildi. 
 
Yoldan bindiler

Aydın Valiliği ve Emniyetin açıklamalarına göre, iki kişi ile birlikte bir gitar kutusu, iki poşet, bir sırt ve bir bel çantası ele geçirildi. Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Didim’den Eskişehir’e gitmek üzere hareket eden otobüse 25-26 nolu koltuklara Abdullah ve Fatma Gülay adına yer ayırtan zanlılar, Aydın TEM Müdürlüğü ekipleri ile kurulan koordinasyonla gözaltına alınıp Söke TEM Büro Amirliği’ne getirildi. Alınan bilgilere göre, Akkol ve Adıyaman, Eskişehir’e giden otobüse dikkat çekmemek için Didim Garajı’na gitmeden yoldan bindi. Otobüs içinde bilet kesilemediği için Söke Garajı’na gelindiğinde görevliler iki kişiden yazıhaneye girip bilet almalarını istedi. İki kişi, Eskişehir’e bilet alıp yeniden otobüse bindi. Söke Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de otobüsü garajdan çıkarken durdurdu. Şüphe üzerine kontrol edilen kimliklerdeki TC numaraları ile isimler arasında uyumsuzluk bulunan zanlılar gözaltına alındı. Daha sonra da gerçek kimlikleri açığa çıktı.
 
AydınEmniyet Müdürlüğü’nde parmak izi vermemek için direnen Akkol ve Adıyaman, 19.00 sıralarında Devlet Hastanesi’ne götürülüp sağlık kontrolünden geçildi. Daha sonra yeniden Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen Akkol ve Adıyaman’ın parmak izi alındı.

Çantalarında suikast silahı ve roketatar bulundu

Zanlıların üzerinde seri numarası ve markası silinmiş bir silah, iki şarjör ve silaha ait fişekler; gitar kutusu ve yanlarındaki çantalarında da 1 RPG roketatar, 2 roket başlığı, 2 sevk fişeği, 3 savunma tipi parça tesirli el bombası, 1 tabanca, Polonya menşeli 1 suikast silahı, 5 şarjör, 32 tabanca mermisi, 69 suikast silahı mermisi, 200 gram beyaz toz, 1 sim kartı, örgüt flama, invir paketi, et kesme plastiği, tabla, ilaçlar, altı adet yağmurluk, muhtelif giyim eşyası bulundu. Zanlıların yanında 3 bin 195 lira ile 135 Euro ele geçirildi.