KİMLER SERBEST BIRAKILDI?
  
Operasyon kapsamında 31 kişi için gözaltı kararı çıkarılmıştı. 27 kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin araştırmasında, hakkında gözaltı kararı  bulunan 31 kişiden biri olan gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın operasyondan bir gece önce Atatürk Havalimanı'ndan  yurt dışına çıktığı tespit edildi. 
 
Dün gece Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Terörle Mücadele  Şube Müdürlüğüne gelerek, şüphelilerin ifadelerini almaya başladı. İfadeleri alınan şüphelilerden Samanyolu televizyonunda yayınlanan  "Tek Türkiye" dizisi ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy,  serbest bırakıldı. 
 
SARRAFOĞLU sağlık KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
 
Operasyonda gözaltına alınan gazeteci yazar Fahri  Sarrafoğlu, sağlık kontrolü için Haseki eğitimve Araştırma Hastanesine  getirildi. Ellerinde Türk bayrağı ve Zaman gazetesi bulunan grup ise adliye önünde Kuran okuduğu görüldü. Grup daha sonra dağıldı.
 
SABAH 6 KİŞİ SAĞLIK KONTROLÜNDE
  
Aralarında "Tek Türkiye" dizisi senaristi Ali Kara ile aynı dizinin  yapımcısı Salih Asan'ın da bulunduğu 6 kişi bu Sabah Çevik Kuvvet minibüsüyle Haseki  Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.  Şüpheliler tek tek minibüsten  indirilerek adli tabiplikte muayene edildi. Yaklaşık yarım saat hastanede kalan şüpheliler, daha sonra İstanbul  Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine geri götürüldü. 
KİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI VARDI?
 
Hidayet KaracaEkrem Dumanlı, Fahri Sarrafoğlu, Hüseyin Gülerce, Ahmet Şahin, Nuh Gönültaş, Naci Çelik Berksoy, Ali Sami Noyan, Ali Kara, Elif Yılmaz, Radiye Ebru Şenvardar, Hikmet Tombulca, Salih Asan, Makbule Çam (Elamdağ), Engin Koç,Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçaslan, Ferdi Taşkaya, Ayhan Akça, Mehmet Ali Doğan, Ali Cihan, Mustafa Uyanık, Halit Akbulut, Çetin Öztürk, Rıfat Aslan, Erdem Kısa, Mustafa Altunbulak, Yakup Ergül ve Recep Güleç hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.
NEYLE SUÇLANIYORLAR?
 
Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: 13.12.2014 tarihli talimatımızla silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira suçlarından ifadeleri alınmak üzere, şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir.
Şu ana kadar 12 şüpheli (İstanbul'da) gözaltına alınmıştır. Şüpheli Ekrem Dumanlı'ya yakalama ve gözaltı kararı tebliğ edilmesine rağmen, halen görevlililere teslim olmaması üzerine gözaltı kararının gereğinin yerine getirilmesi amacıyla, içinde bulunduğu Zaman Gazetesi binasına, usulüne uygun biçimde girilerek şahsın gözaltına alınma işlemi gerçekleştirilmiştir. Diğer işlemler devam etmektedir. Soruşturmanın aşamalarından ve hitamından ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. "
 
AB KOMİSYONU TARAFSIZ SORUŞTURMA İSTEDİ
 
AB Komisyonu, operasyonu kapsamında gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili bağımsız ve tarafsız  soruşturma talep etti. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu  Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın ortak  açıklamasında, "Bugün Türkiye'de bazı gazetecilere ve medya temsilcilerine  yönelik polis baskınları ve gözaltılar, demokrasinin temel ilkelerinden biri olan  medya özgürlüğüyle bağdaşmamaktadır. Masumiyet karinesinin hakim olmasını  bekliyoruz ve işlendiği iddia edilen cürümlerin davalıların haklarına tam saygı  gösterilerek bağımsız ve tarafsız soruşturulması konusundaki vazgeçilemez hakkı  hatırlatıyoruz" denildi.