Dağlıca’da yürekleri dağlayan 16 şehidin cenazeleri toprağa verilmeden PKK’lı teröristler bir katliam da Iğdır’da gerçekleştirdi.


Iğdır’dan Nahcivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’na göreve giden polislere 27 Ağustos’ta gerçekleştirilen saldırıda bir polisin yaralanması üzerine servis minibüsünü korumak için özel harekat polisleri görevlendirildi.

Dün polisleri taşıyan servis minibüs ile refakat eden korumaları taşıyan Otomobil tuzağa düşürüldü. Iğdır’dan hareket eden iki araç saat 08.45 sıralarında Aralık ilçesine bağlı Çamurlu köyü yakınlarından geçerken, PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri bombayı 500 metre uzunluğundaki kabloyla patlattı.

Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte araçlar parçalanırken ortalık kan gölüne döndü. Minibüste ve otomobilde bulunan 13 polis şehit oldu, yaralı bir polis ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.



KOYUN SÜRÜSÜ İLE ENGEL

Saldırı ile ilgili Milliyet’in aldığı bilgiye göre PKK’lılar tarafından gidiş-geliş karayolunun ortasına bir kamyonun park edildiği ve yanına bir koyun sürüsünün yerleştirilmesi ile karayolu üzerinde doğal bir engel oluşturulduğu, üç araçlık polis konvoyunun da koyun sürüsüne çarpmamak için yolun en dış bölümünden seyir haline geçtiği, böylelikle yolun hemen kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirildiği anlaşıldı.



Bu arada yerel kaynaklar, olayın yaşandığı noktanın hemen birkaç kilometre ötesinde Ermenistan sınırı olması nedeniyle eylemci PKK’lıların Ermenistan’dan sızmış olabileceğine dikkati çekti.