Başbakan Tayyip Erdoğan’ın makam aracı ve çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili olarak soruşturmayı sürdüren Savcı Duran Çetin, operasyon talimatı verdi.

Talimat doğrultusunda Gölbaşı, Diyarbakır, Erzurum, Karabük, Ankara ve İstanbul’un da içinde olduğu şüpheliler için arama ve gözaltı kararı verildi. Her bir şüpheli için karar bulunduğu yerin adliyesinden alındı.

 BÖCEĞİ KOYAN POLİS NEDEREDE?

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 'casusluk' şüphesiyle başlatılan operasyonda Başbakan'ın eski Koruma Müdürü Zeki B. ve Başbakanlık eski Koruma Daire Başkanı ve 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mehmet Y.’nin de aralarında bulunduğu 12 polis şüpheli olarak dosyada yer alıyor. Böceği koyduğu iddia edilen şüphelilerden dördüncü sınıf emniyet müdürü, müstafi Serhat D.’nin yurtdışında olduğu belirlendi.

BAŞBAKAN'DAN OPEASYON İÇİN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan, "Konuyla ilgili birimler, yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Neticeyle ilgili henüz bana ulaşan bir bilgi yok" dedi.

                                       

12 POLİS GÖZALTINDA 

Operasyonlar kapsamında 12 polis gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde aramalar devam ediyor.

Arama kararına göre şüphelilerin bilgisayarlarından imaj alındığı ve bilgisayarlarında ses dosyası bulunup bulunmadığının araştırıldığı öğrenildi.

Şüphelilerin emniyet sorgusunun ardından soruşturmayı sürdüren Savcı Durak Çetin’e ifade vereceği belirtildi.

SAVCI BÖCEKLERİ İSTEMİŞTİ

MİT’in elinde bulunan dinleme cihazları kısa süre önce Savcı Durak Çetin’in talebi üzerine adliyeye gönderilmişti. Söz konusu cihazların adliyeye intikaliyle birlikte soruşturma dosyasının tamamlandığı kanaatine varan savcılık, operasyon için düğmeye bastı. 

KRİPTOLU TELEFONDA BÖCEK İDDİASI

Başbakan Erdoğan’ın ofisinde dinlenme kuşkusuyla MİT'e talimat verilerek Aralık 2011’de yapılan aramada iki ayrı yerde 2’den fazla 'böcek' bulunmuştu. Görüntü değil, sadece ses kaydettiği belirtilen dinleme cihazlarının, Başbakan'ın kriptolu telefonlarına yerleştirildiğine dair de bir iddia ortaya atılmıştı.

GÖZALTINDAKİ İSİMLER ŞÖYLE:

-1. sınıf emniyet müdürü Mehmet Y. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı olan Mehmet Y. şu an itibarıyla Polis Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapıyor.

-1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki B.. Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan Zeki B., şu an Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında çalışıyor.

-3. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Ö.. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Ali Ö., şu an itibarıyla A. Gaffar Okkan PMYO'da görev yapıyor.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Serhat D. Eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı personeli olan Serhat D. Emniyet'ten istifa etti. Yurt dışında olan Serhat D. bu nedenle gözaltına alınamadı.

-4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Z.. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Sedat Z. şu an itibarıyla Erzurum İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Emniyet amiri görevinden ihraç edilen Ahmet T. Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığında çalışan Ahmet T.'nin meslekten ilişiği kesildi.

-Komiser Enes Ç. İstihbarat Dairesi Başkanlığında çalışan Enes Ç., Ankara Gölbaşı ilçesinde görevine devam ediyor.

-Başpolis Memuru İbrahim S., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapıyor.

-Polis memuru Hurşit G., Başbakanlık Koruma Güvenlik Teknik Şube Müdürlüğünde çalışıyor.

-Polis memuru Harun Y., KOM Daire Başkanlığında çalışırken, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne nakledildi.

-Polis memur Seyit S., Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görev yapıyor.

-Polis memuru İlker U., İstihbarat Dairesi Başkanlığından, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne tayin edildi.