IŞİD’in Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'ye saldırması üzerine kaçarak Türkiye’ye geçen ve Şanlıurfa'nın Bozova ilçesine yerleşen Ahmed ailesi, 10 yaşındaki kızları için Türkiye’de çare arıyor.


Vücudunun büyük kısmında siyah lekeler bulunan Nesrin Ahmed'i tmuayene eden Bozova Devlet Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Fatih Aksoy, hastalığın doğuştan ve kalıtsal olduğunu tahmin ettiklerini belirtilerek tedavi için Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk ettiklerini söyledi.



Anne Leya ise, Suriye'deki doktorların çare bulamadığını, maddi imkanları olmadığı için de başka yerlere götüremediklerini ifade etti. Türk doktorların kızlarına çare bulmasını ve yetkililerin sahip çıkmasını isteyen anne, Türk Devletinin kendilerine kucak açtığı gibi kızlarının sağlık sorununa da çare olacağına inandıklarını belirtti.

Bozova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Aksoy'dan duydukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini ifade eden Baba Ahmed, “Biz hastaneye geldiğimizde doktorumuz bize özel ilgi gösterdi. Sağ olsun bizim hem hastamızla ilgilendi hem de bizlere hoşgörü gösterdi. Allah ondan bin defa razı olsun” şeklinde konuştu.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilen küçük kızın önümüzdeki günlerde hastaneye gideceği belirtildi.10 yaşındaki Suriyeli Ayşe yardım bekliyor