Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ'da valilik önünde 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninin yapıldığı esnada alanın karşısında bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin minaresinden bir kişinin megafonla basın açıklaması yaptığı görüldü. Minareye çıkan emekli astsubay Gündoğan Uygunbaş, Türk bayrağı açarak açılım politikasını eleştiren bir basın açıklaması yaptı. Çok sayıda vatandaş ise caddede meraklı gözlerle Uygunbaş'ın açıklamasını izledi.
Minarenin giriş kapsını üzerine kilitleyen Uygunbaş, konuşmasını 20 dakika boyunca sürdürdü. Protestoyu duyan polis ekipleri, minarenin kilitli kapısını kırarak minareye çıktı. Şahsı gözaltına alan polisler, şerefedeki bayrağı da topladı.

Gazetecilerin niçin protesto yaptığını sorması üzerine Uygunbaş, "Vatan bölünüyor, parçalanıyor. Ben de konuşacağım. Emekli astsubayım. Yasaya uygun protesto yaptım. Platformum yüksek o kadar" dedi.

Yerel bir gazetede de yazarlık yapan Uygunbaş, gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Uygunbaş'ın sabah saatlerinde imamdan izinsiz olarak minareye çıktığı öğrenildi.