Gezi Parkı olaylarında yaralanarak kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek amacıyla Tunceli'de yapılan eyleme müdahale eden polis memuru Ahmet Küçüktağ, kalp krizi geçirerek şehit oldu.
 
Berkin elvan için yürüyüş
 
 
Tunceli'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Dersim Demokratik Halklar Dayanışması, yürüyüş düzenledi. Elvan'ın fotoğraflarıyla Cumhuriyet Caddesi'nden Seyit Rıza Parkı'na sloganlar eşliğinde yürüyen grup, tekrar döndükleri Cumhuriyet Caddesi'nde yolu çift taraflı, barikatlar kurarak trafiğe kapattı.
 
 
Polis merkezine taş atıldı

 
Sayıları yaklaşık 3 bin kişiyi bulan grup, daha sonra cadde üzerinde bulunan Şehit Nahit Bulut polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup arasında bulunanlar polis merkezini taş yağmuruna tutup, önlem için bekletilen TOMA ve zırhlı araçlara da molotof kokteyli attılar. Polis, saldırganlara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahalede bulundu. Yaşanan arbedede cadde savaş alanına dönerken, çevre atılan gaz bombasının dumanları altında kaldı.


Atılan gazdan polis etkilendi
Atılan gaz bombalarından etkilenen polis memuru Ahmet Küçüktağ ile 4 gösterici  Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan polis Küçüktağ'ın kalp krizi geçirdiği belirlenerek, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

 
Kalbi durdu 

 
Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Devlet Hastanesi'ne gelerek, kalp krizi geçiren polis Ahmet Küçüktağ, hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Güner, polis memurunun kalbinin durduğunu belirterek, "Doktorlar uzun bir süredir müdahale ediyorlar. Geri döndürmek için çaba harcıyorlar" dedi.
 
 
Askeri helikopter pil için havalandı

 
Bu arada doktorlar, polis memurunun kalbi için bir kalp pili talebinde bulundu.  Tunceli Devlet Hastanesi'nde bulunmayan kalp pilinin temin edilmesi için bir askeri helikopter Elazığ'a havalandı. Helikopterin Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden pili alıp, Tunceli'ye getireceği belirtildi.

 
Polis memuru şehit oldu

 
Ancak  Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Erdem Kaya, kentteki protestolarda gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan polis memurunun şehit olduğunu açıkladı.
 
Küçüktağ'ın yaklaşık 8 aylık evli olduğu ve aslen Elazığlı olduğu öğrenildi.

 
Otopsi yapılacak

 
Polis memurunun ölüm sebebinin yapılacak otopsiden sonra netleşeceği belirtildi.

 
Okmeydanı'nda bir eylemci yaşamını yitirdi


DHA Muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı'nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Silahlı kavgaya dönüşen olay sonucu, Burak Can Karamanoğlu (22) silahla vurularak hayatını kaybetti. Kavgada silahla yaralanan iki kişi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.