Gürkay GÜNDOĞAN- Cenk TOPCU/ZONGULDAK, ()- ZONGULDAK kent merkezi ile Kozlu İlçesi’nde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle bazı yollar sular altında kaldı. Arızalanan halk otobüsünde bulunan bir yolcu, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı.
Kent merkezinde saat 08.30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. 1 saatte metrekareye 26 kilogram yağmur suyunun düştüğü kentte, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Gazipaşa, Uzunmehmet ve Liman Caddeleri ile Atatürk Devlet Hastanesi'nin önündeki caddede rögar kapaklarının tıkanmasıyla göletler oluştu. Araçlar, suyla kaplı yollarda güçlükle ilerledi.
HALK OTOBÜSÜNDE MAHSUR KALAN YOLCU KURTARILDI
Zonguldak'ı Kozlu İlçesi’ne bağlayan sahil yolu ise biriken su nedeniyle trafiğe kapandı. Kozlu Belediyesi’ne ait Özel Halk Otobüsü ile bir otomobil yolda biriken su nedeniyle arızalandı. Arızalanan araçlar, itfaiye ekipleri tarafından halatla çekildi. Bazı vatandaşlar, sağanak nedeniyle yol kenarlarındaki otobüs duraklarına sığındı. Halk otobüsünde mahsur kalan yolcu 25 yaşındaki Neşe Yılmaz da minibüsün halat yardımıyla yaya kaldırımına yanaştırılmasıyla kurtuldu. Yağmurun aniden bastırmasıyla minibüsün arıza yaptığını söyleyen Yılmaz, "Yağmur şiddetli bir şekilde yağdı. Birkaç yolcu inerek başka halk otobüsüne bindi ama ben cesaret edemedim. Yarım saat otobüste bekledim. Kenara yanaştırmalarından sonra inebildim." dedi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı temizlik çalışmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

FOTOĞRAFLI