CHP Zonguldak Gençlik Kolları üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evlerinin denetlenmesine ilişkin açıklamalarını  protesto etti.
Madenci Anıtı önünde toplanan CHP'lilere Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı da destek verdi. Yaklaşık 30 kişilik grup, 'Öğrencilerin en büyük sorunu yurttur. Başbakan ahlak bekçiliği yapma, yurt yap' yazılı pankart açtı. Grup, 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı.
CHP Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, Başbakan Erdoğan'ın iktidara geldiği ilk günden itibaren kendisi gibi olmayan her kesime karşı büyük bir hukuksal ve psokolojik savaş yürüttüğünü ileri sürdü. Ateş, "Son olarak Başbakan Erdoğan'ın kadın ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evlerinin denetleneceğini duyurması, siyasi iktidarın 10 yıllık baskıcı, gerici ve faşizan politikalarını dahi aşmış ve o malum gömleğini tekrar giymeye çalışması gözlerden kaçmamıştır" dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından kaldırımdan parti il binasına kadar yürüdü. Parti önünde 'Andımız'ı okuyan grup, daha sonra dağıldı.