Gürkay GÜNDOĞAN- Cenk TOPCU / ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında taşeron firmada çalışan maden işçileri, bayram öncesi ücretlerinin ödenmesi için TTK Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.
TTK Genel Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 20 işçi, bayram öncesi maaş ödemelerinin henüz yapılmadığını, bayrama parasız girmek istemediklerini söyledi. İşçiler adında konuşan Ayhan Gökgöz, iş kanununa göre önce işçi alacaklarını ödenmesi gerektiğini belirterek, "Bayramda çoluk çocuğumuza harçlık vermek için geldik buraya. Bu kadar insana yazık günah. Genel müdür talimat verdiği halde paralarımız ödenmiyor. 630 metre yerin altında bin liraya çalışıyor bu adamlar" dedi.
'HAKEDİŞ ÖNCE BORÇLARA GİDİYOR'
TTK yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ardından dışarıya çıkarak açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç da 75 işçinin çalıştığı taşeron firmanın hazırlık işlerini yürüttüğü ocakta gaz basması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını, fazla ilerleme kaydedilemediğini söyledi. Cinkılıç, "Firma yaptığı işe göre ilerlemeye göre kurumdan para alıyor. Fazla ilerleme yapamadıkları için hakediş toplamı ilk önce borçlara gidiyor. Fazla para kalmadığı için böyle bir sıkıntı oldu. Biz bu sıkıntının çözülmesi için görüşmeler yaptık. İşçilerin maaşları bayram öncesi ödenecek" diye konuştu. 
İşçiler, Cinkılıç'ın açıklamasının ardından eylemlerini bitirerek kurumdan ayrıldı.
FOTOĞRAFLI