BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğü'nce, 'Hz.Hüseyin ve Kerbela' konulu konferans düzenlendi.
İl Müftülüğü Salonu'ndaki konferansa Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP İl Başkanı Halil Furat, imamlar ve çok sayıda kişi katıldı. Kadın ve erkeklerin ayrı bölümlerde oturduğu konferansın başında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kuran-ı Kerim okunması ardından İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Kerbela'nın önemine değindi.
BEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Nadir Özdemir ise Kerbela'nın destan, aynı zamanda yüreklerde bir acı olduğunu söyledi. Kerbela'nın, İslam Tarihi'nin en zor konularından olduğunu vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Özdemir, şöyle konuştu:
"Yas tutmak için, bir hatırayı canlandırmak için burada değiliz. Bugün burada Ehl-i beyt'e sevgimizi tazelemek üzere buradayız. Bu bilinçle olmalıyız. Kerbela, elbetteki bir yönüyle yas ifade eder, ama biz bugün matem yerine ehl-i beytimize bağlılımıza tekrar yineleyelim ve bu sevgimizi daha da güçlendirelim. Ehl-i beyt bizim küçük hesaplarımız, küçük çıkarlarımız, küçük siyasi oyunlarımıza alet olamayacak kadar yücedir. Hz. Hüseyin Kerbela'ya giderken bir dava uğruna gitmiştir. O dava Peygamberimizin bıraktığı yüce mirasa sahip çıkma davasıydı. Okuduğumuz hatıralar Resulullah'dan gelen hatıralar aynı hatıralar değil mi? Hz. Hüseyin'den, Hz. Hasan'dan gelen hatıralar aynı hatıralar değil mi? Ama işin içine siyaset ve ideoloji girince bir ayrılık, bir hizipleşme oluşuyor."
Konferans, salondakilere aşure dağıtılmasıyla sona erdi.