ZONGULDAK Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce düzenlenen meslek kurslarında eğitim gören kursiyerler ile kentte işgücü talep edenlerin, kamu kurumları, yerel yönetimler ve üniversite ile buluşturan 'İnsan Kaynakları ve Kariyer Günleri' programı başladı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda başlayan ve iki gün sürecek olan programa Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muhlis Bağdigen, daire müdürleri ve meslek kurslarında eğitim gören kursiyerler katıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, düzenlenen bu program ile kentteki işgücünü arzedenler ile işgücünü talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici ve işletmecileri işbirliği içinde buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Demirsu, "Bu yıl ki kariyer günü etkinliğimiz ile öğrencilerimizin iş bulma ve iş arama becerilerine katkı sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken hem öğrencilerin, hem de yeni mezunların iş dünyasını tanımasını sağlıyoruz. Onları, işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak suretiyle çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgili rehberlik ediyoruz. Ayrıca kariyer günleri ile genç istihdamı desteklemeyi, işsizlik oranını düşürmeyi ve istihdamda tutmayı hedefliyoruz" dedi.
Programda emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına plaket verildi. İki gün sürecek programda konuşmacılar 'İşe alım yöntemleri', 'İş arama sürecinde kişisel gelişim', 'Mesleki bilgi, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri', 'İşkur iş arayan hizmetleri', 'BAKKA hizmet ve faaliyetleri' ve 'İşçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanlık mesleğinin tanıtımı' konularında sunum yapacak.