ZONGULDAK'ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkanlığı'nca, 'Çalışma Hayatındaki İş Teftişine İlişkin Yeni Yaklaşımlar' konulu farkındalık toplantısı düzenlendi.
Emirgan Oteli'ndeki toplantıya işyeri sahipleri, çalışanlar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. İş Teftiş Kurulu Ankara Grup Başkan Yardımcısı, İş Başmüfettişi Osman Nejat Güneri, çalışma hayatının dinamik yapısı, meydana gelen hızlı değişim ve yeniliklerin, işçi ve işverenler için olduğu gibi iş teftişi için de önemli sorunları beraberinde getirdiğini söyledi. Güneri, "Bu sorunlar, hızla gelişen teknolojiye ayak uydurmak, değişen veya yeni oluşan riskler, kayıt dışı istihdam, olumsuz çalışma şartları, hizmet alanların algılamalarının ve beklentilerinin farklılaşması, toplumsal ve ekonomik şartların değişmesi şeklinde sıralanabilir" dedi. Güneri, şöyle konuştu:
"Çalışma hayatındaki tüm sosyal tarafların gönüllü uyumu olmaksızın kalıcı ve sürdürülebilir bir gelişmişlikten bahsedemeyeceğimizi biliyoruz. İş Teftiş Kurulu Başkanlığı olarak, çalışanların ve çalıştıranların korunmasını, çalışma ortam ve koşullarını iyileştirmeyi, iş kazası ve meslek hastalıklarının en aza indirilmesini, kayıtdışılığın azaltılmasını, haksız rekabetin önlenmesini, istihdamın artırılmasını amaçlayan programlı teftişlerin, ancak tüm sosyal tarafların etkin işbirliği ve gönüllü uyumu ile başarılı olabileceğine inanıyoruz."
Toplantıda, İş Başmüfettişi Gonca Şahin, 'İş teftişinde yeni yaklaşımlar ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi', İş Başmüfettişi İsmail Selçuk Çevirme de 'İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ve uygulamaları' konularında sunum yaptı.