AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Engellilere Destek Programı kapsamında Zonguldak'ta uygulanacak 4 engelli projesinin sözleşmesi imzalandı.
Vali Ali Kaban ile proje sahibi kurumlar arasında yapılan sözleşmeler, Valilik'te imzalandı. Törene Vali Kaban'ın yanında Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof.Dr. Mahmut Özer, Gökçebey Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Filyos Belediye Başkanı AK Parti'li Ömer Ünal, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve proje sorumluları katıldı.
Engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamak, koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmek, engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmayı amaçlayan program kapsamında bakanlığa gönderilen 10 projeden 4'ünün finansmanının karşılanması kabul edildi.
BEÜ'nin, 'Down sendromlu çocukların öz bakım becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitsel video ve etkileşimli içeriklerin geliştirilmesi ve değerlendirilmesi' projesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 'Sağlık ana ile engelsiz toplum' projesi, Gökçebey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın, 'Eğitim ile engelleri aşıyoruz' projesi ve Filyos Belediyesi'nin 'Zonguldak'ta engellerimizle varız' projesinin toplam maliyetinin 236 milyon 98 bin lira olacağı belirtildi.
Proje sözleşmelerinin imzalanmasının ardından 15 gün içinde proje yürütücüsü ilgili kurumlara söz konusu proje bedellerinin yarısının ödeneceği, geri kalan bölümün de daha sonra sağlanacağı belirtildi.
Vali Ali Kaban, Zonguldak'ta bu projelerin daha fazla uygulanması gerektiğini belirterek şöyle dedi:
"Sadece Türkiye'deki bakanlıklarımızın değil aynı zamanda Avrupa ile de bağlantılı olarak yapacağımız projelerle bu sistemden payımızı fazlasıyla almaya çalışacağız. Projeler dünyasına Zonguldak olarak girelim. Biz de nasibimizi alalım. Çünkü bu projeler çok faydalı." Konuşmaların ardından proje sözleşmeleri imzalandı.