Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına 515 fidan dikilerek oluşturulan hatıra ormanı törenle açıldı.
Zonguldak-Ankara Karayolu'nun 15'inci kilometresinde oluşturulan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ormanı'nın açılış törenine Vali Ali Kaban, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, sahanın sadece hatıra ormanı olarak değil halkın piknik yapabileceği bir alan olarak da kullanılacağını söyledi. Vali Ali Kaban ormanlardan sadece kereste elde etmek ve yeşilliğiyle oksijen almak için değil turizm anlamında da faydalanılması gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından 10 bin metre kare alana ladin, topakasya, akçaağaç, ıhlamur, at kestanesi, ceviz, yabani kiraz, süs eriği ile dişbudak fidanları dikilerek oluşturulan ormanın açılışı kurdele kesilerek yapıldı.
Daha sonra sahada yer alan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isimlerinin yer aldığı mavi ladin fidanlarına toprak atıldı. Vali Ali Kaban ve diğer protokol üyeleri, kendi adlarının yer aldığı fidanlara da toprak attı.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)