Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ(Zonguldak) ()-ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde, Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şubesi'nce Gezi ve Okmeydanı'nda çıkan olaylarda ölenler ile Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci için 'Adalet nöbeti' tutulmaya başlandı. 

Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şubesi Cemevi önünde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene katılanlar Gezi olayları ve Okmeydanı'nda hayatını kaybedeler ile Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerin isimlerinin yazılı olduğu mumlar, kömür ve baretten hazırlanan köşeye bıraktı.

Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Taştan, son günlerde meydana gelen olaylarda Alevi-Sünni çatışmalarının çıkarılmak istendiğini, ancak buna kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Taştan, "Bu yoğun siyasi ortamdan da yararlanarak ülkemizde Alevi-Sunni çatışması yaratılmak istendiğinin farkındayız. Kendi ülkemizin bize mezar olmaya başladığını ve bu kadar saldırıya karşı direnmeye ve bu zulme boyun eğmeyeceğimizi Alevi öğretisinin ışığında mücadele edeceğimizi tekrarlamak istiyoruz." dedi.

Daha sonra yaklaşık 30 kişi, cemevinde 'Adalet nöbeti'ne başladı. Nöbet yarın sabah sona erecek.

ŞN (EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)