EDİP AKBAYRAM KONSERİ
Sanatçı Edip Akbayram, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Madenci Anıtı'nda sahneye çıktı. 'Eşkiya dünyaya hükümdür olmaz' şarkısıyla sahneye çıkan Akbayram, bütün dünya işçilerinin, emekçilerinin önünde saygıyla eğildiğini söyledi. İstanbul'daki kutlamalara Taksim'i kapatan zihniyeti kınadığını ifade eden Akbayram, şunları söyledi:
"1 Mayıs'ı önümüzdeki yıllar daha onurlu daha kalabalık bir şekilde kutlayacağımıza emin olun. Çünkü her karanlık gününün bir sabahı vardır. 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybeden işçi arkadaşlarımızı saygıyla ve hüzünle anıyorum. 45 yıldır sanatın içerisindeyim. Bütün ezgilerimi bütün türkülerimi bütün şarkılarımı yaşadığım ülkenin emekçilerine sundum ve onlarla paylaştım ve bundan dolayı da kendimi çok onurlu hissediyorum."
Konuşmasının ardından şarkılarını seslendiren Edip Akbayram, ikindi ezanı sırasında konserine ara verdi. Daha sonra konserine devam eden sanatçı, yaklaşık 1.5 saat sahnede kaldı ve kentteki 1 Mayıs coşkusuna ortak oldu. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, konserin sonunda sanatçıya madenci heykeli hediye etti.
Konser ile birlikte Madenci Anıtı önündeki 1 Mayıs kutlamaları sona ererken, kalabalık olaysız dağıldı.

DS(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)