Durmuş SEVİNDİK/KOZLU (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde hayırseverler, Soma ve Zonguldak'taki iki faciada ölen işçilerin ailelerine 26 bin liralık destekte bulundu.
Hayırsever vatandaşlar, aralarında topladıkları parayı Kozlu Belediye Başkanı AK Parti'li Ertan Şahin'e verdi. Başkan Şahin paranın yarısını, 7 Ocak 2013'te Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında ani metan gazı püskürmesi sonucu ölen 8 madencinin ailelerine verilmesi için Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Şube Başkanı Ayhan Gökgöz'e teslim etti. Paranın diğer yarısının ise Soma'da ölen madencilerin ailelerine gönderildiği belirtildi.
Başkan Şahin, hayırsever vatandaşların yardımına aracılık ettiklerini belirterek, "Soma'da meydana gelen elim kazada 301 kardeşimiz hayatını kaybetti. Geçen yıl da 7 Ocak'ta da Kozlu ocağında 8 kardeşimiz hayatını kaybetti. Hayırseverler, kendi aralarında topladıkları paraları ulaştırmak üzere bana teslim ettiler. Ben de toplanan 26 bin liranın yarısını Soma'ya gönderdim, diğer yarısını ise Kozlu'daki ailelere ulaştırmak üzere teslim ettim" dedi.

DS(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)