SAMSUN’un İlkadım İlçesi'ne bağlı Kadıköy Mahallesi'nde bulunan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumları Samsun Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, spor yapan çocuklar büyük mutluluk yaşadı.
ZİÇEV Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumları Samsun Şubesi, kendilerine destek veren kurumlara teşekkür etmek için bir yemek organize etti. Yemekte konuşan ZİÇEV Samsun Şubesi Başkanı Alaattin Kuru, 100 zihinsel engelli çocuğa hizmet verdiklerini söyledi. Kuru, "Bu vakıftaki amacımız, zihinsel engelli çocuklarımızı hayata kazandırmak ve onların eğitimle neler yapabileceğini herkese göstermek. Bu yolda bizden desteklerini esirgemeyen, kuruculuğunu ve başkanlığını Kaya Aşçı’nın yaptığı Samsun Dernekler Konfederasyonu 6'ncı Bölge Başkanlığı’na, Baumax Yapı Marketler yetkililerine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
ZİÇEV Samsun Şubesi Başkanı Alaattin Kuru’nun konuşmasının ardından vakıf öğrencilerine spor yaptırıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nden Aşkın Atan ve Gülden Okçu tarafından öğrencilere yaptırılan sportif etkinlik esnasında ortaya renkli görüntüler çıktı. Spor yaparken aldıkları keyif öğrencilerin yüzlerinden okunurken, bu durum etkinliğe katılanları da son derece mutlu etti. Vakıf Psikoloğu Mine Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket ederek öğrencilerin spor yapmalarını da sağlayacaklarını söyledi.