ANKARA'nın Kazan ilçesinde 'Engellilerin Trafikteki Yeri ve Önemi' konulu seminer verildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Murat Tekinaslan tarafından verilen seminerde konuşan zihinsel engelli 19 yaşındaki Murat Bahar'ın annesi Şengül Bahar, engelli annesi olarak yaşadığı sıkınıtıları anlattı. Annesini dinleyen Murat Bahar, annesine "Sen evde otur ben çalışıp sana bakarım" dedi. 
Seminerdeki sunumunu 4 ana başlıkta toplayan polis memuru Murat Tekinaslan, Türkiye'de görme, yürüme, işitme ve zihinsel gruplarda 10 milyonun üzerinde engelli olduğunu belirtirerek, engellilere karşı vatandaşların hem yasal, hem de vicdani zorunlulukları olduğunu söyledi. Engelli aileleri de ulaşım araçlarında bazı sürücü ve yolcuların verdiği rahatsızlıkları dile getirdi.
Ailesinin tek çocuğu olan ve kendisi gibi babası da zihinsel engelli olan Murat Bahar'ın annesi Şengül Bahar, oğlunun zihinsel engelli olduğunu 7 yaşında fark ettiğini belirtti. Okula kayıt yaptırdığı sırada engellerle karşılaşınca oğlunun düzenli bir şekilde eğitimini tamamlaması ve evin ekmek parası için okulda düşük maaşlı hizmetli olarak çalışmaya başladığını söyledi. Anne Bahar, yaşadığı zorlukları şöyle anlattı:
"Gündelik hayatta insanlar sizi anlamıyorlar. Murat'ın ilaçlarını düzenli alması gerekiyor. İlacı olmadığında binada kapı önündeki ayakkabılarla oynama hastalığı var. Komşular bunu bilmelerine rağmen bazen Murat'ı gelip dövüyorlar. 'Yapmayın, o özürlü' desem de kimse aldırmıyor. Murat'ın durumundan dolayı komşuluk ilişkilerimiz yok denecek kadar az. Evden çıktığımızda gidebildiğimiz bir anneannesi var, bir de kardeşime gidebiliyoruz. Murat için de değişiklik oluyor." Annesinin konuşmasının ardından Murat Bahar, "Sen evde otur, ben gidip çalışayım. Paramızı ben kazanayım, sen yorulma" derken, salondakiler duygusal anlar yaşadı.