ANKARA Bakanlıklar'da özellikle Olgunlak Sokak'ta dilencilik yaparak hayatını idame ettirmeye çalışan zihinsel engelli bir kadın, kalabalıktan ve polisten korkunca ağaca çıktı. Bastığı ağacın dalı kırılan kadın, bir anda kendisini yerde buldu.

Olgunlar Sokak'ta Mimarlar Odası'nın basın açıklaması sırasında kalabalığı ve polisi gören ayağında çorap ve ayakkabı bulunmayan zihinsel engelli 35 yaşındaki bir kadın, sokağın başında bulunan Akasya ağacına tırmandı. Çevrede bulunan vatanadşlarla polisin ağaçtan inmesi konusundaki ısrarlarına aldırış etmeyen ve adını söylemeyen kadın, elindeki tükenmez kalemi vücuduna saplamaya başladı. Vücudundan kanlar akan kadın, yerde bulunanlara bir şeyler anlatmaya çalıştı, ancak anlaşılamadı.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Servis ambulansı geldi. Çevreden merdiven bulan vatandaşların çabası, kadını yere indirmeye yeterli olmadı. Ambulans ekibi kadının düşme ihtimaline karşı yere havalı yatak sermeye çalıştı. Bu sırada ağacın yüksek bölümüne geçmeye çalışan kadın, bastığı dalın kırılması sonucu yaklaşık 5 metre yükseklikten beton zemine düştü. Boynu ile omuzunun üzerine düşen talihsiz kadın, 112 teknisyenleri tarafından sedyeye alınıp, ambulansa alınarak hastaneye taşındı.

Bögede bulunan seyyar bir simitçi, kendisine 'Fatma abla dediğimiz zihinsel engelli kadın sürekli burada yalın ayak gelip, dilencilik yapıp, polisi gördüğünde kaçardı. Ancak bugün kalabalıkla birlikte polisi gördüğünde şaşırıp, ağaç tırmandı." dedi. Çevredeki toplanan vatandaşlar, zihinsel engelli vatandaşlara sahip çıkılmamasına tepki gösterdiler.

 (AY/HÖ) (FOTOĞRAFLI)