Süleyman KAYA/İSTANBUL,() Kağıthane'de, küçük yaşta 2 çocuk, ailesi tarafından polise şikayet edildikleri gerekçesiyle, 15 yaşındaki Cüneyt Damaklı'yı kaçırıp tiner dökerek yaktı. Elleri, yüzü ve göğsü yanan Damaklı, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

İddiaya göre olay, geçtiğimiz Cumartesi günü akşam saatlerinde Hamidiye Mahallesi Havuzlar Caddesi, Günal Sokak üzerinde meydana geldi. Zihinsel engelli Cüneyt Damaklı'nın anne ve babası, çocuklarına zorla hırsızlık yaptırmak istediklerini belirterek, çocuk yaştaki 2 kişiden şikayetçi oldu. Yakalanan şüpheliler yaşları küçük olduğu için çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine şüpheliler, Cüneyt Damaklı'yı 'Sana bir şey diyeceğiz' diyerek kaçırdı. Şüpheliler, Cüneyt Damaklı'nın ellerini ve ayaklarını bağlayıp bir kamyonetin kasasına çıkardı. Sonra da, yanlarında bulunan tineri Damaklı'nın üzerine döküp ateşe verdi. Ardından da, şüpheliler yaya olarak olay yerinden kaçtı. Kendi imkanlarıyla ipleri çözen Cüneyt Damaklı, eve giderek durumu annesi Songül Damaklı'ya anlattı.

“ÜZERİME TİNER DÖKÜP YAKTILAR"

Yaralı çocuk, önce Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Elleri, yüzü ve göğsünde ikinci derece yanık olduğu tespit edilen Cüneyt Damaklı tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi olmadığı belirtilen Cüneyt Damaklı, "Parkta bir süre oynadıktan sonra eve gidiyordum. Bu sırada beni yakaladılar. Ellerimi ve ayaklarımı bağladılar. Üzerime tiner döküp yaktılar. İpleri kendi imkanlarımla çözdüm. Ateşi söndürüp eve gittim. Durumu anneme anlattım. Kardeşlerimi de yakmakla tehdit ettiler" dedi.

“CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

İşsiz baba Muammer Damaklı da "Çocuğumun canı yanıyor. Benim de canım yanıyor. Benim çocuğuma hırsızlık yaptırıyorlar. Biz de şikayet ettik. Bu yüzden böyle bir saldırı yapmışlar. Bu saldırganlar yüzünden çocuklarım sokağa çıkamıyor. Can güvenliğimiz yok" dedi.

Anne Songül Damaklı ise "Oğlum eve gelerek 'Anne yanıyorum' diye bağırdı. Çocuğun yüzünü görünce bayıldım. Çocuklarıma huzur vermiyorlar. Çocuğum engelli olduğu için her şey yaptırıyorlar" dedi.

Kaçan şüphelilerden birinin polis tarafından yakalandığı, değerinin ise arandığı öğrenildi.

SK(BB) (FOTOĞRAFLI)