Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), () - BALIKESİR’de Burhaniye Kaymakamlığı öncülüğünde zeytinyağı tadım kursu düzenlendi. Değişik yaş gruplarından 20 gönüllü, tadım uzmanı Serdar Öçten Ünsal’dan bir günlük eğitim aldı.
Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziraat Mühendisi Dursun Okur’un da katıldığı zeytinyağı tadım kursunun sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi. Burhaniye Öğretmen Evi’nde düzenlenen kursun açılışına katılan Kaymakam Osman Yenidoğan da kursiyerlere başarı diledi. Kursun ilgi gördüğünü anlatan Tadım Uzmanı Serdar Öçten Ünsal, "Burhaniye’de ilk kez bu kursu düzenliyoruz. Tüketici ve üretici bilincini artırmak için düzenlediğimiz bu eğitimlerde zeytinyağı konusunda önemli bilgileri aktardık. Kaliteli zeytinyağı üretimi, zeytinyağını saklama koşulları ve stoklanması ile ilgili soruları yanıtladık" dedi. Semt pazarı veya yol kenarından zeytinyağı alınmaması için uyaran Ünsal, gıda maddesinin bayatlayıp bozulabileceğini hatırlatarak markalı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Burhaniye’de zeytinciliğin önemine değinen İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur da kurs sayesinde birçok yeni bilginin aktarıldığını söyleyerek ileriki yıllarda tekrarlayacaklarını söyledi. Bilinçli tüketici olunması gerektiğini belirten Okur, "Zeytinyağının önemini artırmayı amaçlıyoruz. İnşallah bunda da başarılı oluruz" dedi.
Kursiyer Recep Kaykar da, aldıkları eğitim sayesinde yağları iyi tanıyarak besleneceklerini söyledi. Kursiyerlerden Gül Şekerciler ise eğitimin faydalı olduğunu vurgulayarak, "Özellikle buranın geçim kaynağı ve tarımsal faaliyeti olarak gösterilen zeytincilikte, altyapının oluşturulması ve zeytinyağını tanıma eğitimi aldık. Zeytinyağından üretilen tüm yan ürünleri bilinçli olarak tüketeceğiz" diye konuştu.

ST(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)