MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, henüz belirlenmeyen bir nedenle zeytinlik alanda iki noktada yangın çıktı. Orman ve itfaiye ekiplerince yangın söndürüldü. Yaklaşık 1 saat sonra aynı yerden tekrar alevler yükseldi. Ekiplerin çalışması sonucu yangın tekrar kontrol altına alınırken, 10 dönümlük alanın zarar gördüğü belirtildi. Yangınla ilgili kundaklama ihtimali üzerinde durulurken, araştırmalar sürüyor.
Yusufça Mahallesi Şeyhköy Dedesi ve Gönderesi Mevkii'nde zeytin ağaçlarının bulunduğu iki ayrı noktada, bugün saat 10.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler yangını, orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Milas Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 1 arazöz, 1 yangın ilk müdahale aracı ve 5 yangın söndürme işçisiyle ile Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Milas Grup Amirliği'ne bağlı ekipler, yangına müdahale etti. Yaklaşık 30 dakika süren çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı.
BİR SAAT SONRA YENİDEN
Söndürme işleminin tamamlanması sonrası Şeyhköy Dedesi Mevkii'nde farklı bir noktadan tekrar dumanların yükseldiği görüldü. Bölgede bulunan ekipler, yangını kısa sürede söndürdü. Yaklaşık 10 dönümlük zeytinlik alanın zarar gördüğü öğrenildi. Gönderesi Mevkii'nde yanan zeytinlik arazisinin sahibi Muhammet Yıldırım, geçen yıl aynı bölge içerisinde 3 farklı noktada yangın çıktığını söyledi. Ekipler, kundaklama üzerinde de durulduğunu araştırmaların sürdüğünü ve soruşturma başlatıldığını bildirdi.

FOTOĞRAF