BAKAN ZEYBEKCİ'DEN TURİZM YATIRIMCILARINA MÜJDE
Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli'nin Karahayıt Mahallesi'nde PAM Otel'in Kür Merkezi ile Termal Doğa Oteli'nin açılışını yaptı. Açılışa Denizli Vaylisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile çok sayıda davetli de katıldı. Bakan Zeybekci, "Pamukkale ve Karahayıt Vadisi kültür sağlık turizmi merkezi olacak. Bölge günü birlik turistlerin uğradığı yer olmayacak. Denizli'ye şu anda 2 milyon turist geliyor. Hedefimiz 10 milyon turistin bu kente gelmesidir" dedi.
Pamukkale'de Karahayıt'ta yapılan yatırımlar diğer turizm yatırımları gibi teşviklerlerden yararlanamadığını, Özel Çevre Kurulu (ÖÇK) bölgelerinde yapılacak olan yatırımların da 5'inci teşvik sistemine dahil edildiğini belirten Zeybekci, "ÖÇK'nın bu konuda sıkıntısı vardı. ÖÇK bölgesi teşviklerden yararlanamıyordu. Onu da hallettik. Bakanlar Kurulu kararıyla düzelttik. Termal sağlık turizm merkezi olmak için bir sıkıntımız kalmadı. Yatırımları artık daha çok bekliyoruz. Pamukkale ve Karahayıt Vadisi kültür sağlık turizmi merkezi olacak. Bölge günü birlik turistlerin uğradığı yer olmayacak. Gelen turist iki, üç gün on gün hatta 15 gün turist ağırlayacak yerlerimiz var. Teşviklerden yararlanamayan ÖÇK bölgelerine yatırım yapmak isteyen turizmcilere de teşvik verileceğinden dolayı Pamukkale ve Karahayıt gibi yerlere büyük yatarımlar olacak" diye konuştu.
Türkiye'nin güzel günler yaşadığını sözlerine ekleyen Zeybekci, "Ocak ayı istihdamı son on yılın en iyisi, kapasite kullanımı son 17 yıldan iyi enerji kullanımız arttı. Mart ayı ihracatı tarihimizin en yüksek rakamına ulaştı. Cari açık mart ayı rakamlarına göre ay itibariyle yüzde 30. İlk çeyrekte yüzde 25 düştü. 152 milyar dolar ihracat 166 milyar dolara çıkacak. Yüzde 10 ihracatın artması yüzde 10 üretimin istihdamın artması, sabit gelirli insanların refahın yükselmesi demek. Milli büyüme demek. Dışarıdan sıcak para gelecek, kalkınma olacak, namerde muhtaç olmamak demek ihracatın artması. Denizli'de 190 bin sigortalı çalışan var. 10 bin turistle sadece turizmde 200 bin yeni istihdam sağlamak hedefimizdir. Onlarca beş yıldızlı otel hayal ediyoruz" dedi.
Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()

(AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)