EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte çıkacağı Macaristan yolculuğu öncesi memleketi Denizli’ye gelerek, Honaz ilçesinde AK Parti’li Belediye Başkan adayı Turgut Devecioğlu ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan’a destek istedi. Belediye binası önünde halka seslenen Zeybekci, “Dünyanın en büyük köprülerini yapıyoruz. Nükleer santraller yapılıyor. Dünyadaki faiz oranları neyse bizde de o oluyor. Hemen karışıklık çıkarıyorlar. Felaket tellallığına kulak asmayın. 2023’te dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olacağız” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sabah erken saatlerde Denizli’ye geldi. Honaz ilçesinde Zeybekci’yi Vali Abdükadir Demir, Kaymakam Turgut Gülen, Denizli’nin Ak Parti’li Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti’li Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ile çok sayıda partili karşıladı. Zeybekci, belediye binası önünde 2 bine yakın kişiye seslendi. Türk milletinin ihaneti asla unutmayacağını söyleyen Zeybekci, “Felaket tellallarına asla kulak vermeyin. Onlara ’Hadi kardeşim işine’ deyin. Memleket almış başını gidiyor. Türkiye’nin bugün nerelere geldiğini tüm dünya görüyor. Dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi olmuşsun. Avrupa’nın en güzel havaalanlarını yapıyoruz. Dünyanın en büyük köprülerini yapıyoruz. Nükleer santraller yapılıyor. Dünyadaki faiz oranları neyse bizde de o oluyor. Hemen karışıklık çıkarıyorlar. İlle de yüzde 7 binlik faizin olduğu günlere götürecekler. Bankaların yarısının battığı günleri istiyorlar. Aynı şeyleri özlüyorlar. Milleti gütmek istiyorlar. Yok artık. Bu millete hizmet edilecek. 2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olacağız” dedi.
“MİLLET İHANETİ UNUTMAZ”
Türk milletinin ihaneti asla unutmayıp, affetmediğini sözlerine ekleyen Bakan Zeybekci, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Bu millet ihaneti asla unutmaz. Bu millet hafızasının gerisinde o ihanet edeni, o demokrasiyi katledenleri o seçilmiş insanları idam edenleri asla unutmaz. Kendine hizmet edenleri de bağrına basar. Her sandıkta da gereğini yapar. Onların istediklerini biliyorsunuz. Biz kardeş kardeşe bu ülkeyi daha ileri götüreceğiz. Ülkemiz bu yazın sonunda şu anda konuştuğu şeyi konuşmayacak. Hani kriz çıkıyordu? Hani faizler patlayacaktı, Merkez Bankası batacaktı? İlk gün dedim: ’Hiçbir şey olmaz ve olmayacak’. Bu ülkenin ekonomisi o kadar sağlam ki, AB ülkelerindeki kamu ekonomisinden daha iyi ekonomimiz var. 2014 için büyüme düşecek diyorlar. Büyüme düşmeyecek. Ocak ayında ihracat yüzde 9.6 arttı. Tarihteki rekoru kırdık. Daha çok ihracat, daha çok üretim, daha çok istihdam olacak. Daha sonra 2023 yılında Mustafa Kemal’in gösterdiği muasır medeniyete doğru ilerleyeceğiz. Kenardan felakat bekleyenler ağızlarının suyunu akıtsın dursun.”
Zeybekci, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen’i makamlarında ziyaret ettikten sonra muhtarlarla toplantı yaptı.