EDİRNE’de tornacılık yapan 45 yaşındaki Birol Özek, küçük bir akvaryumda bakmaya başladığı balıkları 1 yılda 10 bine kadar çıkardı. Küçük bir oda dışında evinin bahçesine 5 havuz kuran Özek, “Bir yıl önce küçük bir akvaryumla balık beslemeye başlamıştım, şimdi 46 akvaryum ve 5 havuzda 10 bine yakın balık besliyorum. Onlara bakabilmek içinde her ay neredeyse bir asgari ücret kadar masraf yapıyorum” dedi.
Torna ustası olan Birol Özek, 1 yıl önce Abdurrahman Mahallesi'nde evinde küçük bir akvaryumda balık beslemeye başladı. Kısa sürede balık sayısını arttıran Özek, 1 yıl içerisinde 46 akvaryum ve evinin bahçesine 5 havuz kurdu. Balık bakmanın kendisini dinlendirdiğini ve hobi olarak gördüğünü anlatan Özel, 11 ırktan yaklaşık 10 bin balığa ulaştığını ifade etti.
Balıkları beslemek için özel yemler kullandığı ve elektrik, su gibi masrafıyla neredeyse aylık bir asgari ücret kadar para harcadığını anlatan Birol Özek, “Ben küçüklüğümden bu yana balıklara meraklıydım. Evimde küçük akvaryumda balık beslerdim. Geçtiğimiz yıl bunu büyütmeye karar verdim. Aslında torna ustasıyım. Balıklara bakmak hoşuma gitti, beni dinlendirdiğini anladım. Zamanda tek akvaryum yetmeyince yenisini aldım. Şu anda balıklar için 46 akvaryumlu bir odam ve bahçeye kurduğum 5 havuzum var. 11 farklı ırk balık üretiyorum. Balıklarımın sayıları gittikçe artı ve yer kapasitesini büyütmek gerekli oldu. Sayıları gittikçe artıyor. Bu hobiyi meraklılarına ve bakmak isteyenlere hediye ederek devam ettiriyorum. Eşimde bana yardım ediyor. Balık beslemek onun da çok hoşuna gitti. Birlikte hobi olarak devam ettiriyoruz. Ancak yer sıkıntısı baş göstermeye başladı, bunu bir dükkan açarak belki ticari olarak devam ettirebilirim” diye konuştu.
AYLIK MASRAFI ASGARİ ÜCRET KADAR
Zevk için beslediği balıkların elektrik, su ve yem masraflarının aylık neredeyse asgari ücrete denk geldiğini belirten Özek, bir çok balığı yakın arkadaş ve akrabalarına hediye ettiğini de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI