Mikail PELİT/MALATYA, () - MALATYA’da 28 Şubat döneminde 'silah zoruyla şeriat devleti kurmak istedikleri' iddiasıyla yargılanan ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Zekeriya Şengöz, tahliye edildi. Şengöz'ü Malatya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nun önünde büyük bir kalabalık karşıladı.
28 Şubat sürecinde tutuklanan ve kamuoyunda 'Malatyalılar Grubu' olarak bilinen dava kapsamında yargılanan Zekeriya Şengöz bugün tahliye oldu. Şengöz, cezaevi kapısında  büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. 28 Şubat sürecinde 'silah zoruyla şeriat devleti kurmak istedikleri' iddiasıyla operasyon yapılarak gözaltına alınan 550 sanıktan, sadece Zekeriya Şengöz ve Fahri Mamur tutuklu yargılanıyordu.
İslami Dayanışma Vakfı'nın tüm üyeleriyle birlikte 'terör örgütü üyesi' olarak yargılanan Şengöz, 2000- 2001 yılları arasında cezaevinde yatıp tahliye olduktan sonra yurtdışına gitti. Yargıtay'ın hapis kararını onaylamasıyla birlikte 2006 yılında yurtdışından dönen Şengöz teslim olarak Malatya E Tipi Cezaevine konuldu. Şengöz, kamuoyunda 4'üncü Yargı Paketi olarak bilinen 6459 Sayılı İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Bağlamında Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde bugün tahliye edildi.
'ÜZERİMİZDEN DOZER GİBİ GEÇTİLER'
Cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zekeriya Şengöz, 28 Şubat sürecinden beri 15 yıldır yargılandığını belirterek "Üzerimizden dozer gibi geçtiler" dedi. 28 Şubat’ın oyuncularının kendilerine yaptığı hileler karşısında asla husumet beslemediğini ve kimseye düşmanlık yapmayacağını belirten Şengöz, "Buna özgürlük denilebilir mi? Benim 2 torunum var onlar benle birlikte görüşlere gelerek büyüdüler. Şu cezaevinin içerisine girdiklerinde, ziyarette hep bir eziklik ile ayrıldılar. Şu an bu özgürlüğü yaşamaktayız" dedi. 

MP(MP/COŞ) (FOTOĞRAFLI)