Azer DEMİR - Abdullah KAYA / ŞEMDİNLİ (Hakkari),()-HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi'nde BDP'nin organizesiyle nevruz kutlandı. Kutlamaya katılan Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, "Kürtler özgürlüğü haykırıyor. Özgürlüğünü isterken de kimsenin canını yakmak istemiyor. Özgürce kendi toprakları üzerinde yaşamak istiyor" dedi.
Belediye Binası önünde yapılan yapılan nevruz kutlamalarına BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Hakkari Milletvekilli Esat Canan, BDP'li bölge belediye başkanları ve 3 bin kişi katıldı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ve BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın selamlama konuşmalarının ardından kürsüye Bağımsız Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana çıktı.
Nevruzun böyle kutlanmasında peşmerge ve PKK'lıların emeğinin bulunduğunu belirten Zana şunları söyledi:
"Bu yüzden nevruz kutsal bir bayramdır. Nevruz sizin genç kızlarınız ve oğullarınızın kanıyla nevruz oldu. Nevruz Mazlum Doğan, Zekiye Alkan'larla nevruz oldu. Biz onlara minettarız. Ben hep diyorum Kürtler olarak biz bir aileyiz. Bizi dört parça ettiler. Halkımız tek bir şeyi haykırıyor o da özgürlüğü. Özgürlüğünü isterken de kimsenin canını yakmak istemiyor. Özgürce kendi toprakları üzerinde yaşamak istiyor. Bundan 23 yıl önce tek bir kelime ile kendi dilimizle halkların kardeşliğini istediğimizi söyledik, kıyamet koptu. Ama bugün onların Dışişleri Bakanı konuşmasını Süleymaniye'de Kürtçe yaptı. Eğer ısrarlı olursak bir gün mutlaka hak hukuk yerini bulur. Bu yüzden seçimler demokrasi açısından önemlidir. Torunlarınıza güzel bir gelecek sunmanız için de önemli bir adımdır. Yıllardır bu emek yolunda canlar verildi ve bu emek siz değerli halkımızın emeğidir. Bu parti o halkın emeği, kanıdır. İster güney olsun ister kuzey olsun. Bugün görüyoruz ki onların renkleri sizlerin içerisinde de var. Bu bize gösteriyor ki artık tek rengiz."
Nevruz programı yerel sanatçıların konserleriyle son buldu.

AD-AK-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)