Ferit ASLAN / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile HDP Milletvekili Sırrı Süreya Önder, İmralı Adası'nda bulunan Abdullah Öcalan ile hafta sonu görüşmek için yarın Adalet Bakanlığı'na başvuracak.
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Adalet Bakanlığı'na görüşme talebi ile ilgili sözlü  bilgilendirme yapıldığını, yarın da yazılı başvuru yapılacağını söyledi.
Bakanlığın izin vermesi durumunda hafta sonu gerçekleşmesi beklenen görüşmede, Ortadoğu'daki gelişmeler, Kürtler arası ilişkiler, Rojava bölgesi ve IŞİD'in saldırıları ile ilgili konuların ele alınması, yeni gelişmeler ışığında Öcalan'ın Barzani'ye bir mektup göndermesi de bekleniyor. Görüşmede daha önce yapılması sürekli ertelenen Kürt Ulusal Kongresi'nin de ele alınması ve bu konuda bir çağrı yapılmasınınde gündeme geleceği belirtildi.
Leyla Zana, ilk kez 25 Ocak'ta 2014 tarihinde Sırrı Süreya Önder ile birlikte İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmüş ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin mektubunu kendisine iletmişti. Görüşmeden sonra Öcalan da Barzani'ye bir mektup yazmıştı.