SAMSUN'un merkez İlkadım İlçesi Belediyesi zabıta ekiplerine kendilerini koruma amaçlı uzak doğu sporları eğitimi verildiğinin gündeme gelmesi üzerine Belediye Başkanı MHP'li Necattin Demirtaş, böyle bir uygulamaları olmadığını belirterek haberle ilgili zabıta müdürü ve 3 zabıta personeli hakkında idari soruşturma başlattıklarını belirtti.
İlkadım İlçesi Belediyesi Zabıta ekiplerine kendilerini koruma amaçlı uzak doğu sporları eğitimi verildiği şekilde çıkan haber kamuoyunda tepki çekti. Bazı esnafların "Bizi dövmek için mi eğitim alıyorlar" şikayetleri üzerine Belediye Başkanı Necattin Demirtaş duruma el koydu. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, zabıtalara haftada 2 gün Uzakddoğu sporları ile ilgili eğitim verildiğini belirten İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı ve 3 zabıta personeli hakkında idari soruşturma açıldığını söyledi.
Başkan Demirtaş, belediyenin böyle bir uygulamasının bulunmadığını belirterek, şöyle dedi:
"Zabıta biriminde görev yapan bir personelimiz, Uzakdoğu sporlarıyla ilgileniyormuş. O arkadaşlarıyla birlikte spor amaçlı, iş dışında bu çalışmayı yapıyorlarmış. Olay bundan ibaret, bizim belediyemizce bütün zabıta personeline uzak doğu sporlarıyla ilgili eğitim verilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Spor amaçlı bir kaç personelimiz, iş dıışında bu sporla ilgilenmişler. Savunma amaçlı böyle bir şey kesinlikle olamaz. Kaldı ki biz savaş mı yapıyoruz. Zabıtamızın kendisini savunmaya ihtiyacı yok."
Zabıta memurlarının kendi aralarında spor amaçlı yaptıkları çalışmanının sanki belediyenin faaliyetiymiş gibi yansıtıldığını ifade eden Başkan Demirtaş, şöyle konuştu:
"Bazı arkadaşlarımız işgüzarlık yapmışlar. İş yapıyoruz edasıyla bunu yanlış yansıtmışlar. Kaldı ki böyle bir basın açıklaması yapma yetkileri de yok. Bu kapsamda bunu sanki belediyenin bir uygulamasıymış gibi yansıttıkları için hem zabıta müdürü hem de 3 zabıta personeli hakkında idari soruşturma başlattık. Konuyu inceliyoruz."