VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), 'Bir kent engelliler için nasıl daha iyi olabilir' sorusuna cevap aramak için 'Uluslararası Kent ve Engelliler Çalıştayı' düzenleyecek. Kısa, orta ve uzun vadede şehirde yapılması gerekenler, 8 başlık altında çalıştayda tartışılacak.
YYÜ, kentin engelliler için daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için 18-21 Nisan 2014 tarihleri arasında Uluslararası Kent ve Engelliler Çalıştayı düzenleme kararı aldı. Engelliler için sağlık, sanat, eğitim, spor, doğal afetler, hukuk ve rehabilitasyon olarak sekiz başlığın bulunacağı çalıştaya, yerli ve yabancı uzmanlar, bilim adamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Van Valiliği, Van Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Van Ticaret Borsası katılacak. Çalıştayda, kısa, orta ve uzun vadede şehirde neler yapılması gerektiği de konuşulacak.
UZMANLAR KENTİ GEZİP NOT ALACAK
4 gün sürecek çalıştay, uygulama ve teorik olarak iki bölümde yapılacak. 18 -19 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan uygulama bölümünde, çalışma gruplarındaki her katılımcı kendi konu başlığına uygun olarak şehri gezip eksikleri not alacak. Uzmanların gördüğü bu eksiklikler ile yapılması gerekenler bir gün sonra anlatılıp üzerinde tartışılacak. Çalıştayın 20-21 Nisan tarihlerindeki teorik bölümünde ise katılımcılar bildirilerini sunacak.
YYÜ düzenleyeceği bu çalıştayla ilgili 'http://engelsiz.yyu.edu.tr/' web sayfasını da hizmete açtı. Web sayfasına girildiğinde otomatik olarak açılan videoda Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler Okulu'nda okuyan işitme engelli bir öğrenci işaret dilini kullanarak ve öğretmeni seslendirerek çalıştay ile ilgili açıklamalar yapıyor.