İSTANBUL Kartal'da şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığı eşi Segbetullah Turgut tarafından yüzüne kezzap atılan 23 yaşındaki Özgür Turgut'a, Kocaeli Kadın Platformu üyeleri destek verdi. Hastane bahçesine gelen grup, 'Tesadüf değil erkek şiddeti' yazılı pankart açtı.
Kartal'da geçen 24 Ocak'ta meydana gelen olayda, 1 çocuk annesi Özgür Turgut'un yüzüne, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açtığı eşi Segbetullah Turgut tarafından kezzap atıldı. Kartal Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özgür Turgut, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yanık Ünitesi'nde tedaviye alındı.
HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMALI
Özgür Turgut'a bugün Kocaeli Kadın Platformu üyelerinden oluşan 20 kişilik grup hastane önünde destek verdi.  'Tesadüf değil erkek şiddeti' yazılı pankart açan grup adına konuşan Gizem Güzel, "Biz kadınlar olarak yüzüne kezzap dökülen Özgür'ün yanındayız. Özgür'e şiddet uygulayan kadın düşmanının arandığı halde bulunamamasına bir anlam veremiyoruz. Özgür'e şiddet uygulayan kadın düşmanı bulunana ve hak ettiği cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Kadın düşmanlarına hesap sormaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Yüzüne kezzap atılan Özgür Turgut'un babası Mustafa Bulmuş, kayıplara karışan damadının bir an önce bulunup cezalandırılmasını istiyerek, "Kızımın yüzüne kezzap atan şahıstan korktuğumuz için emniyete gidip koruma talebinde bulundum. 24 saat boyunca hastanede polis memuru bekliyor. Bir an önce Segbetullah Turgut'un yakalanmasını istiyorum."
Özgür Turgut'un tedavisi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yanık Ünitesi'nde sürüyor.