Doğuş Esat BERME/ MARMARİS(Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Masterlar Açık Deniz Yüzme Maratonu' belediye önündeki halk plajından başladı. Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mashar Bozdoğan, yarışların katılım paylarının Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacağını belirtti.
Spor Kenti Marmaris Projesi kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 'Masterlar Açık Deniz Yüzme Maratonu' start aldı. Yarışlara 2 bin 500 metrede 18'i kadın 44 sporcu ile 5 bin metrede 7'si kadın 69 sporcu olmak üzere toplam 113 yarışmacı katıldı. Normal süresi 3 saat olan yarışlarda yüzücüler kürsüye çıkabilmek için yoğun mücadele verdi.
Yarışların katılım paylarının Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacağını belirten Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mashar Bozdoğan, "Soma'daki vatandaşlarımıza bir nebze de olsa yüzme sporuyla destek olabiliyorsak ne mutlu bizlere" dedi.
EN YAŞLI YÜZÜCÜ 84 YAŞINDA
Marmaris halk plajında düzenlenen açık deniz yüzme yarışlarının en yaşlı sporcusu 84 yaşındaki Levent Aksüt oldu. İstanbul Yüzme İhtisas Kulübü eski Başkanı Aksüt şunları söyledi:
"Bugün düzenlenen yarışlar çok güzel geçti. Ben sırtüstü yüzerek 2 bin 500 metreyi tamamladım. Zaten İstanbul boğazının en eski yüzücülerindenim. 26 defa boğazda düzenlenen yarışlara katıldım. Orada da kendi klasmanımda ilk üçte dereceler elde ettim. Bundan sonra da burada düzenlenen yarışlara katılmaya devam edeceğim."
DERECEYE GİRENLER
Yarışmalarda 5 bin metre erkekler kategorisinde birinciliği Bursa Olimpik Kulaçlar Spor Klubü'nden Dursun Saru, ikinciliği İstanbul Triatlon Spor Kulübü'nden Umut Savar, üçüncülüğü Bursa Olimpik Kulaçlar Spor Kulubü'nden Cem Köseoğlu kazandı. 5 bin metre kadınlar kategorisinde birinciliği Karşıyaka Spor Kulübü'nden Ülker Karavelioğlu, ikinciliği aynı kulupten Gülşah Özkan ve üçüncülüğü Uludağ Üniversitesi'nden Bihter Akçalı kazandı. 2 bin 500 metre erkekler kategorisinde birinciliği Üsküdar Su Sporları Kulübü'nden Tolga Öcal, ikinciliği İzmir Konak Belediye Spor'dan Timuçin Güvenç ve üçüncülüğü Üsküdar Su Sporları Kulübü'nden Arda Apan kazandı. 2 bin 500 metre kadınlar kategorisinde ENKA'dan birinciliği Beste Önal, ikinciliği Eskişehir Spor Kulübü'nden Özge Tua ve üçüncülüğü Üsküdar Su Sporları Kulübü Dilara Demirel kazandı.

DEB(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)