KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İzmit'e içme suyu sağlayan Yuvacık Barajı'ndaki suyun en alt düzeye düşmesi nedeniyle bugünden itibaren yeniden su seviyesi en düşük kodda olan Sapanca Gölü'nden su çekmeye başladı. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamada, son kar yağışına rağmen yağışların az olması dolayısıyla Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesi üzerine Sapanca hattından tekrar su almaya başlandığı belirtilerek, bugünden itibaren Yuvacık Barajı -Sapanca Gölü hattında 2 pompanın çalıştırıldığı, günde 130 bin metreküp su takviyesi yapılmakta olduğu duyuruldu.  
Açıklamada, Sapanca Gölü'nden bu hat ile İzmit'e bu yıl 15 Temmuz-18 Ekim günleri arasında 15 milyon metreküp su çekildiği de hatırlatılarak, "Yağışların olmaması ve Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin 5.45 milyon metreküpe düşmesi dolayısıyla B planı tekrar devreye sokuldu. 5 pompası bulunan Sapanca Terfi Hattı’nın 2 pompası bugün itibari ile çalıştırılmaya başlandı" denildi. 
Yuvacık Barajı'na şu anda 150 bin metreküp ham su girerken, şehre de her gün 350 bin metreküp arıtılmış içmesuyu veriliyor. Bu nedenle de barajın su seviyesinde her gün azalma meydana geliyor. Kocaeli'deki Yuvacık Barajı ilk kez kış mevsiminde susuz kalırken, Sapanca Gölü'ndeki su kodu da yağışların yetersiz olması nedeniyle uzun yıllar ortalamasının çok altında bulunuyor.