ZONGULDAK'ın Gökçebey İlçesi'ne bağlı Karapınar Köyü'nde 30 yaşındaki Nezahat Günbel, gelişim geriliği ve epilepsi rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 8 yaşındaki oğlu Gürkan'ı, tekerlekli sandalye olmadığı için her gün kucağında dışarı çıkararak gezdiriyor.
Nezahat ve Burhan Günbel çiftinin 2 çocuğundan Gürkan Günbel'in henüz 2 aylıkken gelişim geriliği yaşadığı ortaya çıktı. Gürkan'A 8 yaşında da epilepsi teşhisi konuldu. Eşi özel maden ocağında çalışan Nezahat Günbel konuşamayan, yürüyemeyen, boynu ve vücudunu dik tutamayan oğlunu servisle özel rehabilitasyon merkezine götürerek, egzersiz ve fizik tedavi almasını sağlıyor. Maddi imkanları olmadığı için oğluna tekerlekli sandalye alamadıklarını belirten Nezahat Günbel, şöyle konuştu:
"Oğlumun ihtiyaçlarını kendim karşılıyorum. Ona her gün rehabilatasyon merkezinde öğrendiğim egzersiz ve fizik hareketlerini uyguluyorum. Karnını doyuyorum. Canı sıkılmasın diye kucağıma alarak dışarıda gezdiriyorum. Bu tür hastalara karşı özel bir tekerlekli sandalye varmış. Ancak biz imkanımız olmadığı için alamadık. Ondan olsa oğlumu rahatlıkla gezdirebilir, rehabilitayson merkesine götürebilirim."
FOTOĞRAFLI