GİRESUN’un Espiye İlçesi'nde işsiz 28 yaşındaki Mesut Özdemir, 18 yaşındaki eşi Yurdagül ve iki aylık bebekleri Mesutcan, dededen kalma çok eski ve yağmurda su dolan evde yaşam mücadelesi veriyor. 
Yıllar önce anne ve babasının ayrılması sonrasında 2 kardeşiyle yetiştirme yurduna verilen Mesut Özdemir, 2007 yılında askerlik görevini yaptıktan sonra ilçenin Aralıcak köyüne döndü. Bir süre ilçedeki bulabildiği bazı işlerde çalışan Özdemir, iki yıl önce yine yetiştirme yurdunda büyüyen Yurdagül Özdemir ile evlendi. Kendi imkanları ile evlenen ve köydeki dededen kalma eski bir evde, komşuların da destekleri ile yaşamaya çalışan çiftin iki ay önce adını Mesutcan koydukları bir çocukları oldu. Pencereleri kırık, iki odasının çatısı olmayan evde yaşamaya çalıştıklarını belirten, uzun süredir de iş bulamamaktan yakınan Mesut Özdemir şöyle dedi:
"Ev çok eski. Odaların çatısı uçtu. Durulacak hali kalmadı, eşyalar çürüdü. Oturduğumuz yerin de çatısı delik. Yağmur yağınca her taraf su içinde kalıyor. Uzun zamandır ödeyemediğimiz elektrik borcu var. İş yok, para yok. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyoruz."
İŞ BAŞVURULARI SONUÇSUZ KALMIŞ
Bütün iş başvurularının sonuçsuz kaldığını söyleyen, kaynakçılık yaptığını ve deprem bölgelerine gönderilen konteyner konutların yapımında çalıştığını anlatan Özdemir, "Kaymakamlığa ve İŞKUR’a başvurdum ama bir cevap gelmedi. İş yok, iş veren de yok. Köyde iş olursa gidip çalışıyorum ama yeterli olmuyor. Yapılan yardımlarla hayatımızı bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Başka gidecek ve kalacak yerimiz yok. Çalışmak istiyorum. Sigortam olsun, ailemi geçindirebileyim yeter. Bu konuda destek bekliyorum" diye konuştu.
KÖYLÜLER DE DESTEK VERİLMESİNİ İSTİYOR
Köyde dolmuşçuluk yapan Selahattin Gökçe de, Mesut Özdemir’i 10 yıldır tanıdığını ve ilçeye gidiş gelişlerinde ücret almayarak destek olmaya çalıştığını ifade etti. Gökçe, "İçinde bulundukları durum içler acısı. Yardıma ihtiyaçları var. Vicdan ve imkan sahibi insanlar yardım etmeli. Çok kötü durumdalar. Mümkün olduğu kadar destek oluyoruz ama yeterli olmuyor. Köyde iş imkanı da yok. İlçede de iş bulamadı" dedi.