Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - SİVAS'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar, Sivas İl Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen etkinlikle yarın sabah Umre'ye gidecek. Ziyarete katılacak öğrenciler için akşam saatlerinde Sivas Valisi Alim Barut'un da katılımıyla Sevgi Evleri'nde uğurlama programı düzenlendi. 
Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün koordine ettiği Umre ziyaretine Sevgi Evleri'nde kalan 8 kız çocuğu katılacak. Yarın sabah yola çıkacak öğrenciler için bu akşam Sevgi Evleri'nde uğurlama programı düzenlendi. Programa Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi sakinleri ile devletin koruması ve bakımı altındaki çocuklar katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut bakanlıklarının koruma ve bakım altındaki çocukların kişisel gelişimlerini, eğitimlerini, toplumsal hayata başarılı şekilde entegre olmalarını hedeflediklerini belirterek, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığımız işbirliğinde düzenlene protokol kapsamında il müftlüğümüzün 12 vaizesi tarafından 3 yıldır sürdürülen çalışma doğrultusunda çocuklarımıza milli ve manevi duygularımızı aşılama gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda çocuklarımızın talepleri ve sayın valimizin talimatları doğrultusunda il müftülüğümüz ve müdürlüğümüz tarafından 8 çocuğumuzun Umre'ye gönderilmesi sürecinin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Sivas Valisi Alim Barut ise,  öğrencilerin kutlu doğum haftasında Umre'ye gitme isteklerini ilettilerini ifade ederek, "Demek ki davet mektupları hazırmış. Bugünde o davete icabet ediyorlar. Biz tabiki devletin imkanlarını kullanıyoruz. Devletin imkanları milletimiz için, sizler için. Yoksa bizimki sadece bir vasıta. Sadece bir vesile. Dolayısıyla bunu isteyen, arzulayan bu davete icabet eden kızlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Bize de bundan bir pay alma imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, hayırlı yolculuklar diliyorum. Benden de o mukaddes beldelere selam götürmelerini talep ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra katılımcılara Ney dinletisi sunularak, Umre'ye gidecek öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu.

FOTOĞRAFLI