Mustafa TURAPOĞLU/TURHAL (Tokat), () - TOKAT'ın Turhal ilçesinde anne-babaları boşanınca yurda verilen 3 kız kardeşe, dedeleri 58 yaşındaki Mehmet Tanyeri sahip çıkarak koruyucu aile oldu.
Turhal ilçesinde yaşayan Mehmet ve Ayten Tanyeri çiftinin 3 çocuğundan biri olan H.T. 2005 yılında N.Ö ile hayatını birleştirdi. İstanbul'da yaşayan çiftin 2006 yılında Aleyna, 2007 yılında Cansu Nur ve 2009 yılında Merve adını verdikleri kız çocukları dünyaya geldi. Fakat çift aralarında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı.
Mahkeme 3 çocuğun velayetini anne N.Ö.'ye verildi. Fakat bir süre sonra Turhal'a gelen anne N.Ö. çocuklarına bakamayınca, 2011 yılında Turhal Yetiştirme Yurduna verdi. Ancak torunlarının yetiştirme yurdunda kalmasını istemeyen emekli güvenlik görevlisi Mehmet Tanyeri, geçen yıl Eylül ayında Turhal Yetiştirme Yurdu'na koruyucu aile olmak için başvurdu. Mehmet Tanyeri'nin bu isteğine yetkililer olumlu cevap verdi. Mehmet Tanyeri, 3 yıldır yurtta kalan torunlarını alarak ilçe merkezinde yaşadığı eve getirdi. Torunlarına evinde özel oda hazırlayan Mehmet Tanyeri, onlarla yakından ilgilenmeye başladı.
"ORADA DURMALARINA DAYANAMIYORDUM"
Oğlunun eşinden ayrıldıktan sonra torunlarının yurda verilmesine çok üzüldüğünü anlatan Mehmet Tanyeri, "Duydum ki yetiştirme yurdundaki çocuklara koruyucu aile olunabiliyor. Bizim de torunlarımız yurttaydı. Neticede dedesiyim ben. Tabi ki onlar benim canım ciğerim. Onun için onları almak zorunda hissettim kendimi, içimden geldi. Daha sonra çocuklarımı aldım. Zaten dayanamıyordum orada durmalarına" dedi. Torunlarının gelmesiyle birlikte evlerinin şenlendiğini söyleyen Tanyeri, "Ev sanki bayram yeri gibi. Okullarına ben getirip götüreceğim inşallah. Her şeylerini dört dörtlük yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Çocukların babası H.T.'nin İstanbul'da çalıştığı, annelerinin N.Ö.'nin ise başka bir evlilik yaptığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI