Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - YUNANİSTAN’da yaşanan ekonomik kriz, Edirneli esnafın yüzünü güldürüyor. Yunanlı turistler ülkelerinde 15 Euro olan saç tıraşını, Edirne'ye geldiklerinde 5 Euro'ya yaptırıyor. 
Pazarkule Sınır Kapısı'ndan her gün Edirne'ye gelen Yunan turistler ülkelerindeki pahalılık nedeniyle daha ucuz olduğu için gıdadan, kıyafete, tarım aletlerinden kırtasiye malzemelerine kadar her türlü ihtiyaçlarını kentten karşılıyor. Edirneli esnaf, komşudan gelen müşterileri çekmek için işyerlerine Yunanca tabelalar da yaptırdı. Saraçlar Caddesi'nde berberlik yapan Günay Aksigör, Türk müşterisinden çok Yunan müşterisi olduğunu söyleyerek, "Sınır kentleri Oristia ve Kastanies'ten günübirlik gelen müşterilerim var. Yunan turistlerin Türkiye’yi tercih etmelerinin en önemli nedeni fiyatların ülkelerine göre daha ucuz olması. Buraya saç-sakal tıraşı olmak için gelen müşterilerim var. Ülkelerinde 15 Euro'ya oldukları tıraşı burada 5 Euro'ya oluyorlar" dedi.
Edirne'den baklava, ekmek, yufkanın yanı sıra kıyafet alan Yunan turistler, kentte kurulan halk pazarına da büyük ilgi gösteriyor. Özellikle Türkiye sınırına yakın bölgelerde oturan Yunan turistler, Pazarkule Sınır Kapısı'nı kullanarak günü birlik ziyaret ve alışverişleri için Edirne'ye geliyor. Yunan turistler, zaman zaman araçlarıyla zaman zaman da dolmuş taksi sistemiyle kente geliyor.

FOTOĞRAFLI