MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ne Yunanistan’ın Oniki Ada Polis Görevlileri Birliği’nden (E.A.Y.N.D.) gelen heyet, törenle karşılandı. Muğla Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerle Yunan Polis Birliği sporcularının arasında düzenlenecek olan basketbol maçı öncesi beş yıldızlı otelde resepsiyon verildi.
Türk-Yunan polis teşkilatlarının ilişkilerini artırmak için 10 Nisan 2013 tarihinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Dostluk maçları” adlı basketbol ve futbol maçları başlatıldı. Muğla polisinden bir heyet geçen hafta Rodos Adası’nda düzenlenen basketbol maçına katıldı. Yunan heyeti, Muğla Atatürk Stadyumu’nda düzenlenecek maç öncesi bugün Marmaris’e geldi.
Muğla İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal tarafından beş yıldızlı Mares Grand Yazıcı Otel’de düzenlenen resepsiyonuna, Oniki Adalar A Bölge Emniyet Müdürü Antonios Vlachakis, Oniki Adalar Polis Birliği Başkanı Emmanouil Androulakis, Oniki Adalar Polis Birliği Onursal Birliği Başkanı Vasileios Kapsalis ve Yunan Polis Basketbol Takımı eşleriyle katıldı.
İl Emniyet Müdürü Akbal, “İki ülke polis teşkilatlarının sağlam temellere dayalı dostluklarının artması için 10 Nisan Polis Bayramı’nda proje hayata geçirdik. İki ülkenin polisleriyle futbol ve basketbol maçları organize edilmekte. İlkini bizler Rodos’ta gerçekleştirdik. Hedefimiz dostlukların artmasıdır” dedi. Oniki Adalar A Bölge Emniyet Müdürü Antonios Vlachakis, “İki ülkenin sevgi ve dostluklarının artması, teşkilatlarımızın koordineli çalışmaları için çok güzel bir proje. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmalar sonrası Yunan heyetine çeşitli hediyeler verildi. Heyet daha sonra Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’yı makamında ziyaret etti. Muğla Atatürk Stadyumu’nda yarın Yunan ve Türk polisi basketbol maçı yapacak.