Mustafa ERCAN/ MERSİN, () – MERSİN’de Sanat Etkinlikleri Derneği ev sahipliğinde ‘Mersin Ses Veriyor’ sloganı ile 13’ncüsü gerçekleştirilen Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Yükselen Yıldızlar Akşamı’ konserinde kentin yetiştirdiği genç kemancı Hasan Gökçe Yorgun ile Veriko Tchumbridze muhteşem bir performans sergileyerek, sanatseverleri büyüledi.
‘Yükselen Yıldızlar Akşamı’ konseri, Latin İtalya Katolik Kilisesi’nde gerçekleşti. Konsere, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanvekili Bedrettin Gündeş, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağçı ile çok sayıda sanatsever katıldı. Manisa’nın Soma İlçesi’nde yaşamını yitiren madenciler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından söz alan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağçı, Soma’da yaşanan facia nedeni ile yüreğinin acıdığını belirterek, "O faciada kardeşlerimizi kaybettik, ama bundan sonra orada gerekli tedbirler alınsın. Buna benzer şeyler onlarında başına gelmesin. Bu nedenle festivalimiz buruk başladı ama sizlerle mutluluk devam ediyor. Bizleri yalnız bırakmadığımız için teşekkürler ederiz” dedi. 
Ardından Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan ve sanat yaşamına Berlin’de devam eden kemanın genç yıldızı 22 yaşındaki Hasan Gökçe Yorgun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hediye ettiği 1780 yapımı Antonio Gragnani kemanı ile sahne aldı. Piyanist Tamara Atshba’nın eşlik ettiği Yorgun, Giuseppe Tartini, Edward Elgar, Henri Vieuxtemps ve Figora’da Seville Berber’i adlı eserlerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün hediye ettiği kemanla seslendirerek, sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Daha sonra ise halen öğrenimini Viyana’da sürdüren Veriko Tchumbridze de piyanist Gülru Ensari ile birlikte sahne aldı. Tchumbridze de, konserde kemanı ile Henryk Wieniawski, Maurice Ravel, Camille Sanit’in eserlerini seslendirdi.

ME (SÜ/RT) (FOTOĞRAFLI)