HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 2010 yılında yapımına başlanan havaalanı inşaatı devam ederken yüklenici firma şantiye şefi Abdulkadir Duymuş, tesisi yıl sonuna kadar tamamlayacaklarını söyledi.
Yüksekova İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıkta Dağlıca yolu üzerindeki Aksu Köyü yakınlarında yapımı süren Yüksekova Havaalanı'nın temeli, 18 Temmuz 2010'da dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından atıldı. Alt ve üst yapısı ile birlikte 120 milyon TL'ye ihale edilen havaalanı inşaatındaki çalışmalar, son aşamaya geldi. Havaalanın altyapı inşaatında kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanarak pistin ince beton işlemine geçildi.
Yıl sonunda tamamlanması hedeflenen havaalanının terminal binası dışındaki yapıların fiziki olarak yüzde 95 bitmesine rağmen pist ve çevre düzenlemesi işinin davam ettiğini söyleyen Yüklenici firma şantiye şefi Abdulkadir Duymuş, 2011 yılında başladıkları çalışmaların bir takım sıkıntılardan dolayı durma aşamasına geldiğini belirtti. Duymuş, şöyle dedi:
"Defalarca tehdit aldık. Araçlarımız yakıldı. Buna rağmen çalışmalarımızı kışın eksi 36 derecede bile yapmaya çalıştık. Amacımız Kasım ayında işi teslim etmek ve Yüksekova'ya bir havaalanı kazandırmaktır. Bu kapsamda firmamızda 170 işçi ve 20'ye yakın teknik eleman çalışmakta. 2013-2014 yıllarında çalışmalar tüm hızıyla devam etmiştir." 

FOTOĞRAFLI