HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde bir grup öğrenci, çocuk istismarı, cinsel taciz ve tecavüzlere dikkat çekmek amacıyla  yürüyüş düzenledi. Taciz, tecavüz ve infazların Yüksekova'da arttığına dikkat çeken öğrenciler, yaşanan bu olayların üstlerinin örtüldüğünü öne sürdüler.
Cengiz Topel Caddesi üzerinde düzenlenen yürüyüşe, Yüksekova Belediye Başkanı BDP'li Ruken Yetişkin ve öğrenciler katıldı. Grup, ellerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı 'kadın bedeni sermaye değildir’, 'kadınız bedenimiz bizimdir’, 'tecavüze sessiz kalma’ ve ‘tecavüzcüler aramızda’ pankartları taşıdı. Cezaevi kavşağına kadar devam eden yürüyüşe esnafta alkışlarla destek verdi. Burada öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Behice Altan, son aylarda Türkiye’de ve özellikle Yüksekova’da yaşayan taciz ve tecavüz olaylarına değindi. Hergün dünyanın bir çok yerinde kadınların öldürüldüğünü, taciz ve tecavüze uğradığını söyleyen Altan, şöyle konuştu:
"Türkiye’de, erkekler Mayıs ayında 13 kadını katletti, 13 kadın ve çocuğa tecavüz etti, 20 kadını yaraladı. 13 kadına cinsel tacizde bulundu. Her gün 5 kadın erkekler tarafından katledilirken tecavüzcü katil erkekler, ceza almak bir yana korunup neredeyse ödüllendirilmektedir. Kadınların yaşam hakkı ayaklar altına alınmaktadır. Bölgede ve özelde Gever’de de taciz, tecavüz ve infazlar da her geçen gün ivme kazanmaktadır. Bu konuda ki sessizliği esefle kınıyor, bireyleri, STK’ları ve basını kadın kıyımına sessiz kalma ve gerekli tepkileri vermeme konusunda eleştiriyor ve herkesi görevine davet ediyoruz. Kadına her türlü şiddete, cinsel istismara karşı mücadele edeceğimizi susmayacağımızı tecavüz eden erkekleri bu süreçten sonra deşifre edeceğimizi belirtiyoruz."
Açıklamanın ardından toplanan öğrenciler sessizce dağıldı.
EÇ(FE/SSA) (FOTOĞRAFLI)