YÜKSEKOVA'DA OLAY, VAN'DA KINAMA
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan olaylarda Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in öldürülmesi BDP Van'da düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınadı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Abdullah Öcalan'ın BDP heyetiyle yaptığı görüşmede verdiği mesajın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek,"Sayın Abdullah Öcalan "sağduyulu ve duyarlı olun" demekle katliamlara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini anlatmıştır. Demokrasi ve özgürlük kazanıncaya kadar halkımızı duyarlı, sağduyulu olmaya davet ediyoruz" dedi.
BDP il binası önünde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Van İl Başkanı Musa İtah ve partililerinin bulunduğu yaklaşık 400 kişi Abdullah Öcalan, PKK lehine slogan atarak ellerinde öldürülen iki kişinin fotoğraflarıyla Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feki Teyran Parkı'na kadar yürüdü. Burada ilk olarak BDP İl Başkanı Musa İtah Kürtçe konuştu. Daha sonra BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, konuşma yaptı.
"KURŞUNLAR BARIŞA SIKILMIŞTIR"
Yüksekova'daki iki kişinin devlet güçleri ve faşist polisler tarafından öldürüldüğünü ileri süren Milletvekili Üçer, katliama sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti. Üçer, "Kürtler'in bu olaya sessiz kalması yanlış olur. Türkiye'de demokrasinden, insalık onurudan yana olan hiç kimse buna sessiz kalmamalı. Çünkü o iki gence sıkılan kurşunlar aslında Türkiye'de Kürt halk önderi Sayın Öcalan'ın başlattığı çözüm süreci ve barışa sıkılmıştır. Bu coğrafyada özgürlük ve barış, o gençlerin bedeninde katledilmektedir" dedi.
"ÖCALAN'IN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ DEĞERLENDİRMEMİZ LAZIM"
BDP heyetinin Abdullah Öcalan ile görüşmesini de değerlendiren Milletvekili Üçer, şöyle konuştu:
"Sayın Öcalan provakasyonlara karşı duyarlı ve sağduylu olmamızı istedi. Duyarlı, sağduyulu olmak ne demek? Bizim bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Bu sessiz kalmak düşünmek, gözlerini katliamlara kapatmak değil. Sayın Öcalan, 'Ey Kürtler, Türkler katliamlara karşı sessiz kalmayın. Suspus olmayın. Ölümlere karşı katillere karşı durun. Özgürlük yönündeki serhıldanızı yükseltin' diyor. Hükümete sesleniyorum; Provakasyon oluyur diyorsunuz, birşey yapmıyorsunuz. Katil polisleri, kaymakamları koruyorsunuz. Bu konuda hükümet samimiyetini test etmek zorundadır. Katliamlar son buluncaya kadar, özgürlük, demokrasi kazanıncaya kadar halkımızı sağduyulu ve duyarlı serhıldana davet ediyoruz."
YÜKSEKOVA YİNE GERGİNLİK
Bu sabah saatlerinde kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova'da yine olaylar çıktı. İlçe merkezindeki Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklardaki yolları barikatlarla kapatan göstericiler,  yine ateş yakıp slogan atmaya başladı. Olay yerine gelen polis göstericilere gaz bombası ile müdahale etti. Göstericiler de polise taş atarak karşılık verdi. Olaylar ara sokaklarda sürüyor. OB,BD,MÇ (FOTOĞRAFLI)