HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 6 gün önce çıkan ve 2 kişinin öldüğü olayların ardından yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 20 yaşındaki Bemal Tokçu'nun cenazesi bugün toprağa verileceği için ilçede kepenkler açılmadı. Tüm işyelerenin kapalı olduğu ilçede polis güvenlik önlemi alırken, kar kalınlığı ise yer yer yarım metreyi aştı.
Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (MEYA-DER), PKK'lılara ait mezarların tahrip edildiğini öne sürerek geçen cuma günü yaptığı yürüyüş ve basın açıklamasında olaylar çıktı. Bir grup göstericinin güvenlik önlemi alan polislere molotof kokteyli havai fişek ve taş atmaya başlamasıyla gerginlik trmandı. Esnaf kepenk kapatırken, ilçenin bazı yerlerinde silah da kullanıldı. Hakkari Valiliği yaptığı açıklamada göstericilerin uzun namlulu silah kullandığını belirtirken, 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile yeğeni 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir silahla ağır yaralandı. Amca- yeğen kaldırıldıkları hastanede ölürken, bir gün sonra cenazelerin toprağa verildiği Cumartesi günü çıkan olaylarda ise Bemal Tokçu başından ağır yaralandı ve tedavi için Van'a sevkedildi. Burada beyin ölümü gerçekleştiği belirtilen Bemal Tokçu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde dün yaşamını yitirdi ve Yüksekova'da çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 3'e çıktı.
Yapılan otopsi ardından Tokçu'nun cenazesi dün ailesine teslim edildi. Yoğun kar yağışının sürdüğü Yüksekova'da bugün Tokçu'nun cenazesi, Orman Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta toprağa verilecek. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı ilçede, nöbetçi fırın ve eczane dışında işyeleri kepenk açmazken, polis de geniş güvenlik önlemi aldı.