HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 4 gün boyunca devam eden olayların ardından ilçe bugün normale döndü. Esnaf kepenk açarken, olaylarda zarar gören cadde ve sokaklar da temizlenmeye başlandı.
Yüksekova'da 4 gün önce PKK'lılara ait mezarlıklarının tahrip edildiği ileri sürülerek başlayan olaylarda amca- yeğen Mehmet Reşit ve Veysel İşbilir'in silahla öldürülmesi ve Bemal Tokçu'nun da ağır yaralanmasının ardından tırmanan gerginlik  dün akşam saatlerine kadar sürdü. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'nde yoğun bakıma alınan Tokçu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, Yüksekova'da esnaf 4 gün boyunca kepenk açmadı. Fırın ve nöbetçi eczanelerin dışında hiç bir işyeri açılmadığı ilçede vatandaşlarda zor durumda kaldı.
BANKA, ARAÇTA HİZMET VERİYOR
4 gün boyunca gerginliğin üst seviyede olduğu ilçede bugün hayat normale döndü. Önceki gün çıkan olaylarda göstericiler tarafından yakılan banka şubesinde ise onarım çalışmaları halen başlamadı. Banka binası büyük zarar gördüğü için, en yüksek sıcaklığın eksi 7, en düşük sıcaklığın ise eksi 15 olduğu ilçede hükümet konağının önünde bankaya ait bir araçta hizmet verilmeye başlandı. Esnafında kepenk açtığı bugün, belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yapıyor.