MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, aşırı rüzgar ve yağmur nedeniyle kopan elektrik telleri birbirine değince yüksek voltaja neden oldu. Mahallede yirmiye yakın evde çok sayıda televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazlar bozuldu.
Akkeçili Mahallesi'nde aşırı rüzgar ve yağmur nedeniyle elektrik telleri koptu. Kopan teller birbirine değince oluşan yüksek voltaj mahallede 20'ye yakın evdeki, televizyon, bilgisayar, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, telsiz telefon gibi cihazları bozdu. Alaşehir'deki Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. çalışanları mahalleye gelerek kopan telleri tamir etti. KPSS'ye hazırlanan edebiyat öğretmeni Betül Akdağ, şöyle dedi:
"Ders çalışıyordum. Birden bilgisayarımın kasasından kokuyla birlikte duman çıkmaya başladı. Hemen bilgisayarın fişlerini çektim. Alev çıkmadan bilgisayar kasasını dışarıya çıkardım. Çok korktum. Ne olduğunu anlamaya çalışırken, komşularında cihazlarının çalışmadığını öğrendim. Meğer yüksek voltaj cihazları yakmış." 
Kahve işleten Mevlüt Ertan, 3 ay önce elektrikli çay ocağı aldığını anlatırken, "Akşam cihazım çalışmaz oldu. Araştırdım, teknik elemanlara sordum. Cihazın yandığını söylediler" diye konuştu. Mahalle sakinlerinin Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye dilekçe ile başvurup şikayetçi olacakları belirtildi. Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Alaşehir Müdürü Mehmet Arif Armağan, şöyle devam etti:
"Fırtına ve yağış nedeniyle Akkeçili'de bulunan tarafoya yakınında elektrik teli kopmuş. İhbar ve şikayet üzerine o bölgede bulunan ekiplerimiz kopan teli tamir etti, elektrik tekrar verildi. Kopan tel diğer tellere dokununca evlere yüksek voltaj gitmiştir. Bunun sonucu elektriğe bağlı olan elektronik cihazlar zarar görmüştür. Köylülerin kurumumuza şikayette bulunmaları gerekiyor. Dilekçeler değerlendirilerek gereken yapılacaktır."

ND(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)