Kastamonu Konfederasyonu (Kas-Kon) Genel Başkanı Yüksek Mühendis Hüseyin Selami Çelebioğlu (46),  Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Eyüp Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı. Eyüp’ün 242 kilometrekarelik büyük bir alana sahip olduğunu söyleyen Çelebioğlu, “Eyüp çok büyük bir ilçe, imarla ilgili çok büyük sıkıntıları var. Her mahallenin değişik sıkıntıları var. Bunların hepsini tek tek tespit ediyoruz, çalışmasını yapıyoruz . İnşallah belediyeyi devraldığımızda hızlı bir şekilde bunları çözeceğiz.” dedi.
BU İKTİDAR BELEDİYELERDEN GELDİ, BELEDİYELERDEN GİDECEK
Yüksek Mühendis Hasan Selami Çelebioğlu, CHP Eyüp Belediye Başkan aday adaylığını CHP Eyüp İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu Merkez Mahallesi  Fahri Korutürk Caddesi üzerinde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.  Çelebioğlu, AKP iktidarı ve iktidarın başındaki Başbakan’ın ülkeyi demokratik bir Cumhuriyet’ten öte bir padişahlık gibi yönettiğini belirterek, “Buna son vermek için demokratik, halkçı, sosyal demokrat, önce insan felsefesine dayanan belediyecilik anlayışısının gelmesi gerekli. Çünkü bu iktidar belediyelerden geldi, belediyelerden gidecek. Atatürk’ün söylediği gibi  ‘geldikleri gibi giderler’ dediği gibi bizde aynı şeyi bu iktidar için söylüyoruz.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla değişik siyasi partilerden  arkadaşlarımız ülkenin birliği bütünlüğü için CHP çatısı altında bir araya geliyor. Buda gösteriyor ki, ülkede bir gekçekten artık bir bıkkınlık, bir yılgınlık, bir huzursuzluk var. Çünkü iktidar ve belediyeleri gerek merkezi hükümet gerekse yerel belediyeleri halkı dikkate almayan ranta dönük öncelikle çıkar peşinde koşan bir yapılanma içindeler.” dedi.
KÜLTÜRLE İLGİLİ, SANATLA İLGİLİ HİÇBİR YAPILANMA YOK
Çelebioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşün altında rant dönüşümünü sağlıyorlar. Eyüp’ün birçok mahallesinde bu sıkıntılar var. İstanbul’un diğer ilçelerinde bu sıkıntılar var. İnsanların hiçbir şekilde geleceğiyle ilgili düşünçe yok. Tamamen ranta dönük,  hiçbir yekilde insanı odağına oturtmayan bir belediyecilik anlayışı var. Eyüp’e baktığmız zaman uzun zamandır buradalar. Kültürle ilgili, sanatla ilgili hiçbir yapılanma yok kültür sanat merkezi yok bir konser salonu yok. Buradaki gençleri dönük hiçbir çalışma yok. Kadınlara dönük hiçbir çalışma yok. “ dedi.
İMARLA İLGİLİ ÇOK BÜYÜK SIKINTILARI VAR
Basın mensuplarının “Eyüp’ün en büyük sorunu ne?” şeklindeki soruya, “Eyüp’ün birçok sorunu var. Eyüp çok büyük bir ilçe, 242 kilometrekarelik büyük bir alana sahip. İmarla ilgili çok büyük sıkıntıları var. Her mahallenin değişik sıkıntıları var. Bunların hepsini tek tek tespit ediyoruz çalışmasını yapıyoruz . İnşallah belediyeyi devraldığımızda hızlı bir şekilde bunları çözeceğiz. Eminiz ki,  5 yılın sonunda daha çok gülen yüzle dolaşanmutlu insanlar  göreceğiz  Eyüp’te. Bundan eminiz. Bundan o kadar çok eminiz ki, ikinci bir 5 yılıda, üçüncü bir dönemi de rahatlıkla alacağımızı düşünüyoruz.” dedi. ATANAN KİM OLURSA ONUN ARKASINDA SAĞLAM BİR ŞEKİLDE DURACAĞIZ
Çelebioğlu, “Adaylık şansınız nasıl, kaç aday adayı var?” şeklindeki  soruya, ” Şu anda başkan aday adayı 20 aday var. 1 Aralık’ta temayül yoklaması var. İlk 5 giren aday adayları arasından bir aday adayı arkadaşımızı genel merkezimiz başkan adayı olarak atayacak. Başkan adayı kim olursa olsun biz hepimiz bu seçimde iktidar için belediyeyi almak için çalışacağız. Biliyorsunuz partilerde kırgınlıklar küskünlükler oluyor. Ben buradan kendi adıma taahhüt ediyorum. Atanan arkadaşımız kim olursa onun arkasında sağlam bir şekilde duracağız. Büyükşehir de de tayin edilecek arkadaşımızla onunla birlikte çalışıp alacağız.” dedi. 
EYÜP HALKINA MESAJ
Çelebioğlu, “Eyüp halkına mesajınız nedir?” şeklindeki soruya ise,  “2014 Mart ayında oy verirken, geçmiş dönemleri,  3 - 4 dönemi  iyi düşünmelerini ne yapıldığnı değerlendirerek oy vermesini, kişiye değil yapılan işe bakarak değerlendirmesini , Eyüp için neler yapılacağını ilişkin projeleri dikkate alarak karar vermesini özellikle öneriyorum. “  dedi. Çelebioğlu, konuşmasının ardından vatandaşların sorunları dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu arada vatandaşlara Kastamonu simidi, aşure ve çekme helva ikram edildi. Yüksek mühendis olan Hüseyin Selami Çelebioğlu,iyi derecede İngilizce biliyor ve uzun yıllar medya söktöründe teknik altyapılarla ilgili çalışmalar yaptı.1994 yılında mühendislik ve prodüksiyon şirketi kurarak iş hayatına atıldı.Halen Kastamonu Dernekler Federasyonu yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor. (FOTOĞRAFLI)