Kocaeli’nin Kartepe ilçesi Uzuntarla Mahallesi’nde yapımına başlanan cami için kaynak bulunamayınca, kadınlar devreye girdi. Emeklerini üretime dönüştüren kadınlar, kermes düzenleyerek ya da kendi elleriyle açtıkları yufkaları satarak caminin duvarlarını yükseltmeye çalışıyor.

Cami tamamlandığında böyle olacak.

Her fırsatta ihtiyaç olduğu dile getirilmesine rağmen, kaynak bulunamadığı için bir türlü ilk harcı atılamayan cami için mahalleli, önce bir kermes düzenledi. Genç-yaşlı, kadın-erkek el ele verip üretime katkıda bulundu, ürünlerin satılmasında çaba gösterdi. Altı ay önce kermesle başlayan faaliyette, beklenenden fazla para birikince, umutlar da güçlendi.

ELİMİZDEN BU KADAR GELİYOR

Nimet Karagöz

Birlikte yola çıktığı kadınların teşvikiyle Uzuntarla Mahallesi Muhtarlığı’na da aday olan Nimet Karagöz, kermes için yapılan yufkaların büyük ilgi gördüğünü fark etti. Karagöz, sürekli bir kaynak oluşturmak üzere harekete geçti. Mahallede hayır işleri ve yeniliklere öncülüğüyle herkesin güven ve desteğini kazanan Karagöz, cami için kadınları yufka yapmaya

ikna etti. Karagöz, “Yufkalar ne kadar ilgi görürse görsün, bunun cami yaptırmaya yetmeyeceğinin farkındayız. Biz bu kadarını yapabiliyoruz. Ama ülkemizin her yanında bize destek olacak çok sayıda hayırsever olduğunu da biliyoruz. Bağışlar için Ziraat Bankası Kocaeli Alemdar şubesinde TR40 0001 0007 2955 2142 2250 01 IBAN numaralı hesabı açtırdık” dedi.